Kozakken Boys uit… altijd lastig


Meg+McLean+soccer+ball+sheepFC Dordrecht stevent af op een verlies van misschien wel vier ton en zou straks dus zomaar ineens onder curatele kunnen komen te staan, hetgeen er op neer komt dat je er zonder toestemming van de KNVB niet eens meer zelfstandig de wc mag doortrekken. In sportief opzicht gaat het eveneens beroerd, want de hoofdmacht heeft dit seizoen al 16 potjes verloren en dus bevindt de club zich in een vrije val richting de onderste plek van de Jupiler-League. Verder botert het niet tussen de financieel en de technisch directeur, loopt de businessclub leeg en… misschien wel het allerbelangrijkste… laten de supporters (een paar ‘die-hards’ daargelaten) het dit seizoen ernstig afweten.
Het contrast met twee seizoenen geleden is niet groter te noemen. In de voetbaljaargang dat FC Dordrecht afstevende op promotie en ook in dat (destijds naar verwachting) moeizame eredivisiejaar dat daarop volgde, leek de affectie van Dordtenaren voor de club groter dan ooit tevoren. Was die hartstocht dan louter gebaseerd op ‘reflected glory’ en wás het dan eigenlijk wel échte liefde?
Al zo lang ik me kan herinneren (ja, ook in de tijd van DS’79 en Dordrecht’90) gaat het aan de Krommedijk soms eventjes staccato en vervolgens altijd weer een periode matig tot slecht of zelfs rampzalig. Ik vraag me af hoe het kan dat een professionele voetbalclub in Dordrecht, toch een voetbalstad bij uitstek en ook nog eens stukken groter dan, pak hem beet, Oss, Helmond, Volendam, Emmen of Waalwijk, nou nooit eens jaren achtereen zakelijk, bestuurlijk en sportief in stabiel vaarwater kan vertoeven. Waarom is er bijvoorbeeld maar mondjesmaat belangstelling vanuit het lokale en regionale bedrijfsleven? Ligt dat aan het bedrijfsleven of ligt dat aan de mensen die de club runnen? En waarom is er toch altijd zoveel heibel in de tent? Bestuurders met écht toegevoegde waarde dienen zich er zelden aan en de club is (halsstarrige Harry even niet meegerekend) een slagveld voor trainers geworden.
Als bij FC Dordrecht het roer niet héél snel en héél drastisch om gaat is het spannendste potje volgend seizoen de wedstrijd tegen Kozakken Boys in die ‘nieuwe’ tweede divisie.

Afbeelding: Soccer Ball Sheep, by MegMcLean

http://www.megmclean.com/theflock/2015/2/5/soccer-ball-sheep 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s