Goeie raad is…


Obvious

Stel ik ben een onderzoeksbureau en ik krijg van de provincie de opdracht om onderzoek te doen naar de vraag hoe wij ons kunnen wapenen tegen regenbuien. Ik denk dat ik dan tot de conclusie kom dat u misschien een paraplu zou kunnen opzetten en wellicht ook een regenjas zou kunnen dragen. En als u nou écht droog wil blijven, zo luidt dan mijn slotadvies, ga dan vooral niet naar buiten voordat de bui is overgedreven. Waar mag ik de rekening naar toe sturen?
Deze gedachte kwam bij me op na het lezen van het onderzoeksrapport van het adviesbureau Ligtermoet dat, in opdracht van de provincie, onderzoek mocht doen naar avondvaarten van de waterbus op dit eiland. Zoals u weet mislukte een proef met avonddiensten van deze vervoersservice, eerder dit jaar, omdat het destijds vereiste gemiddelde van minimaal tien passagiers per avondafvaart niet gehaald werd. Dat kon een geblinddoekte blinde vink zonder hulphond trouwens al lang en breed zien aankomen aangezien het passagiersgemiddelde van de waterbus overdag op ‘slechts’ 7,4 ligt, dus die ‘gedroomde’ tien was al een nachtmerrie op zich. Toch komt het onderzoeksbureau tot de conclusie dat rendabele avondvaarten tussen Dordt, Zwijndrecht en Papendrecht bést wel eens haalbaar zóuden kunnen zijn. Bijvoorbeeld als er alleen gevaren wordt tijdens grote evenementen, zoal Big Rivers en de Kerstmarkt en verder ook als het waterbusbedrijf zich vooral op de weekenden concentreert en dan niet tot één uur ’s nachts blijft varen, maar bijvoorbeeld tot hooguit een uurtje of elf. En eh… ook wat minder frequent: eens per half uur bijvoorbeeld en dan vaker ’s zomers dan ’s winters, want als het lekker weer is gaan Drechtstedelingen immers vaker de hort op. Jawel, dát zijn nog eens conclusies: als u dorst hebt moet u veel drinken en gaat u vanavond de hond uitlaten, vergeet dan vooral niet de hond mee te nemen.
Ik kom ineens tot de conclusie dat ik eigenlijk al jaren in het verkeerde vak zit. Ik ga een ook onderzoeksbureau beginnen. Mocht u mij morgen nou niet aantreffen in deze krant, dan heeft de provincie mij gebeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s