Melkhond


honden uitlaten

Hondenuitlaatbedrijfjes moeten voortaan 800 euro per jaar betalen om hun honden uit te laten in het aan De Elzen grenzende recreatiegebied Louisa-en Cannemanspolder. Voor wie nu geen idee heeft waar ik het over heb (de meeste hondenbezitters weten het wel), dat is dat gebied met die drie vijvertjes op loopafstand van de Oude Veerweg.
En oh ja, in de Elzen zelf – zeg maar dat bosgebied waar je eerst doorheen moet als je de auto geparkeerd hebt – moeten honden voortaan worden aangelijnd, want stel je voor dat ze onverhoopt een verdwaalde Bambi in z’n reeënreet bijten.
Wat een overdreven onzin zeg en wat een overdosis machtsvertoon van Staatsbosbeheer. Ik kom daar, net als heel veel ‘dogloving’ stadsgenoten al jaren en ik heb er eerlijk gezegd nog nooit een ree zien lopen. Ja, ik weet het, die zitten er wel, maar laten zich écht niet zien als ik in de late ochtend of middag met mijn lawaaiige maar o zo lieve Blafmans door dit stukje bosgebied wandel. Toegegeven, er zal ook wel eens een vervelende rothond door dat bosgebed struinen, maar dat is er dan hooguit eentje op de, pak hem beet, honderd honden die hier dagelijks met hun baasjes komen. Je kunt nou niet bepaald stellen dat hier reeën bij bosjes sneuvelen. En trouwens, mocht de reeënpopulatie ook maar iets te groot worden dan staan er altijd wel weer een paar schietgeile jagertjes klaar om er (met toestemming van Staatsbosbeheer) een paar af te knallen, dus die aanlijnplicht is pure kul. Ik vraag me af: voor wie is dit stukje natuurgebied nou helemaal bedoeld? Voor boswachters die graag een beetje ‘grote-mensen-natuur’ willen spelen of voor (al dan niet hondenbezittende) recreërende Dordtenaren? Volgens mij gaat de combinatie wandelaars-hondenbezitters-fietsers-joggers hier al héél lang héél goed. En dan die uitlaatservices. Wat een doorzichtig potje flessentrekkerij is dat zeg, om die bedrijfjes (geen multinationals, maar vaak een- of tweemanszaakjes) op zo’n ordinaire manier het vel over de natte neus te trekken.
Geloof me, ik heb onze boswachters hoog zitten hoor, maar hier overspeelt Staatsbosbeheer toch echt zijn hand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s