Parcours


mtbroutekustbychristinelaplasse

Ik sta sympathiek tegenover de sport, maar tóch zie ik liever geen mountainbikeparcours in De Elzen komen. Waarom niet? Omdat het vragen is om ongelukken. Dit recreatiegebied wordt namelijk al intensief door zoveel andere ‘doelgroepen’ gebruikt. Niet doen dus, want té gevaarlijk.
Ik vind dat oprecht jammer voor mountainbikers en hoop van harte dat ze in deze regio ooit nog ergens een ‘eigen’ plekje weten te bewerkstelligen, maar ik ben het volmondig eens met de gemeente Dordrecht en Staatsbosbeheer, die eerder deze week lieten weten dat er in de nog aan te leggen Nieuwe Dordtse Biesbosch én in de Elzen simpelweg geen ruimte is voor óók nog eens een speciaal ‘circuit’ ten behoeve van deze wielersportdiscipline.
De voorkeur van de mountainbikers (een petitie hierover werd door 1.000 mensen ondertekend) gaat uit naar de Elzen en dat is een gebied waar véél Dordtenaren graag, al dan niet met hun hond, wandelen. Toegegeven, het is daar, vooral doordeweeks en in de ochtenduren, nog best rustig, maar dát is nou juist waarom dat gebied zo aantrekkelijk is. Ik laat er al jaren achtereen mijn Blafmans uit en geniet er van zowel het bos als van de ‘weidsheid’ van de aangrenzende Louisa- en Cannemanspolder, waar mijn viervoeter mag loslopen en – in één van de drie daar aangelegde vijvers – kan zwemmen.
Dit recreatiegebied kent trouwens ook een paar drukke gedeeltes, waar intensief ‘gejogd’ en gefietst wordt; dat laatste door zowel recreanten als wielersporters, dus het is altijd even extra opletten wanneer je zo’n roodgekleurd fietspad kruist. Op andere plekken kom je weer ruiters te paard tegen. Kortom, het is al behoorlijk inschikken geblazen. Als hier dan óók nog eens een mountainbikeparcours zou worden aangelegd, kan ik mijn hond voortaan net zo goed op de vluchtstrook van de A16 uitlaten.
Het gaat er namelijk behoorlijk hard aan toe op die mountainbike-paden in Oosterhout en Dorst. Mountainbikers schieten er op onverwachte plekken met sneltreinvaart ‘uit de bosjes’… je ziet ze niet aankomen en zelf hebben ze alleen maar oog voor hun rondetijd. Nee, daar wil je écht niet rondlopen met je hond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s