Seizoenkaart


patienceVan een vriend, die elke twee weken trouw naar de Kuip gaat, hoorde ik een verhaal over ware clubiefde. Hij kwam in zijn ‘vakkie’ een oude bekende tegen wiens vrouw kortgeleden was overleden. Toen hij hem condoleerde en vroeg hoe de begrafenis verlopen was, zei de kersverse weduwnaar: ,,Geen idee, die is momenteel nog gaande.”
Mijn vriend vroeg hem vol verbazing waarom hij op dit tijdstip dan in het stadion zat. Op verbaasde toon antwoordde de ouwe Rotterdammer: ,,Ja, hè hè… ik heb toch een seizoenkaart!”
Niks van waar natuurlijk, van dat verhaal, maar het illustreert wél de passie van de ware Feyenoorder, die lief en vooral veel leed met zijn cluppie deelt. Supporteren van Feyenoord vergelijk ik wel eens met leven in Dordt; de grootste faam genoten zowel club als stad in een ver verleden en je moet, als Feyenoorder én als Dordtenaar, vooral veel geduld hebben. Al té lang bijvoorbeeld duurt het voordat het Vrieseplein nu eindelijk eens dat ‘beloofde’ hotel krijgt waarmee dat paupergat aan de Cornelis de Wittstraat kan worden dichtgemaakt. En tóch zijn er nog steeds een of twee klagers die (nadat alle democratische paden intensief ‘bewandeld’ zijn) zich beraden op hernieuwde uitstelmogelijkheden. Als dat ding er, over een jaartje of twee uiteindelijk staat is dat twaalf jaar nadat dit idee, door de een of andere bestuurder of ambtenaar, geopperd is. Waarom moeten dit soort dingen nou toch in hemelsnaam allemaal zo lang duren? Waarom staan zoveel panden op de Voorstraat al zó lang te verpieteren? Waar blijft het goede nieuws over het V&D-pand? Waarom zie ik geen enkele beweging in de Kunstkerk aan de Museumstraat en in dat Teerlink-gebouwtje op de kop van de Kalkhaven? De enige beweging die we hier straks gaan zien is het eventuele omvallen van deze al te lang verwaarloosde panden. En ja, ik weet ‘t… het is niet altijd de schuld van de gemeente, bestuurlijke molens draaien nu eenmaal traag en projectontwikkelaars zijn gehaaider dan ambtenaren. Maar het zit mij én heel veel andere inwoners van deze gemeente behoorlijk dwars. Wij wonen hier namelijk… wij hebben een seizoenkaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s