FC Dordrecht heeft meer ‘local heroes’ nodig


Dordrecht shirtJammer dat FC Dordrecht-voorzitter Ad Heijsman opstapt. Ik begrijp zijn reactie nu de gemeenteraad zijn plan voor een nieuw stadion (wederom) heeft afgeblazen. Toch geloof ik niet dat het hier om een ‘impulsbeslissing’ gaat op basis van louter en alleen die teleurstelling. Heijsman is volgens mij gewoon een beetje moe, nadat hij zich bijna negen jaar lang met ziel en zaligheid voor FC Dordrecht heeft ingezet. Het zal voor de ambitieuze voorzitter niet altijd makkelijk zijn geweest om de kar te trekken bij een club die, hoe je het ook wendt of keert, nu eenmaal toch in de marge van het betaalde voetbal opereert. Wat dat betreft vind ik het knap dat hij het nog zo lang heeft volgehouden. Heijsman straalde rust en vertrouwen uit en was, in tegenstelling tot zijn voorganger, Frans Derks, zeker geen egotripper. Waar ‘glamourman’ Derks vooral het voorzitterschap van zijn eigen fanclub uitstraalde, was Heijsman eigenlijk precies het tegenovergestelde. Hij was geen man die graag op de voorgrond trad (deed dat alleen als het nodig was), hij was een bindende en stabiele factor binnen de club en hij zocht voortdurend, oprecht en met ongebreidelde energie naar ‘nieuw vaarwater’ voor FC Dordrecht. Kan iemand hem nog op andere gedachten brengen? Mijn mening over Heijsman staat overigens los van de beslissing van de gemeenteraad die, héél verstandig, niet akkoord gegaan is met de plannen voor een nieuw stadion. Ik vind dat FC Dordrecht eerst maar eens energie moet steken in het uitbouwen van de ‘liefdesband’ met stad en streek. Die is er namelijk nauwelijks. Het stadionnetje aan de Krommedijk, met een officiële capaciteit van 4.235 plaatsen, zit zelden ook maar half vol, de spelers zijn vooral huurlingen die nauwelijks affiniteit met de Drechtsteden hebben en de club ‘leeft’ dan ook niet echt in de harten van de bevolking. Er is volgens mij wel sprake van een sluimerende liefde, die opnieuw moet worden aangewakkerd. Wat FC Dordrecht nodig heeft zijn meer ‘local heroes’ op de grasmat, die ook hun betrokkenheid bij de stad (en de regio) uitdragen. Dan komen de échte liefhebbers vanzelf wel achter hun tv vandaan en worden potentiële sponsors weer gretig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s