Is die werkdruk bij Arriva écht te hoog?


Arriva43083_o,,Dáár moet u nou eens een stukkie over schrijven.’’ Vaak heb ik deze zin, gedurende mijn loopbaan, moeten lezen of aanhoren. Deze negen woorden, of beter gezegd, het verhaal, de klacht, het gemopper of het compliment, die daar aan vooraf gaan, geven min of meer ‘de temperatuur’ van mijn stad weer en aangezien ik mijzelf een beetje als de lokale thermometer beschouw, neem ik altijd de tijd voor briefjes en opmerkingen. Meestal zijn het klachten (Dordtenaren mogen graag mopperen) en ze gaan maar al te vaak over wegopbrekingen in het bijzonder en verkeershinder in het algemeen. Ook mailtjes over hondenpoep, hangjeugd en geluidsoverlast vullen gestaag mijn mailbox. Wat mij opvalt is dat bepaalde klachten in reeksen komen. De laatste weken bijvoorbeeld krijg ik opvallend veel mailtjes van oudere stadsgenoten over gestresste Dordtse buschauffeurs. Je zou zeggen, in Dordt is het busvervoer voor 65-plussers gratis, dus het zal hier qua gemopper vast wel meevallen, maar  blijkbaar weegt dat voordeeltje toch niet op tegen de ergernis. Veel ouderen, zo blijkt uit de brieven en mails die ik ontving, voelen zich namelijk in de bus als vee behandeld. Het volgende mailtje wil ik u niet onthouden, want het is exemplarisch voor de vele klachten die ik de afgelopen weken ontving. Ik citeer: ‘Dordtse buschauffeurs lijken weinig verschil te maken tussen het vervoeren van passagiers en bijvoorbeeld aardappels.Voorbeeld: er stapt een oudere heer, lopend met twee stokken de bus in. Voordat de passagier zit trekt de chauffeur op en de man dreigt hard te vallen. Gelukkig bleef hij, met hulp van medepassagiers, op de been. Dit is dagelijkse praktijk waarvan ik vorige week zelf het slachtoffer werd. Hoewel ik me vasthield trok de chauffeur zo hard op dat ik met mijn rug tegen een bank viel. Resultaat: een pijnlijke kneuzing. Toen ik mijn beklag deed bij de chauffeur antwoordde hij dat hij last krijgt met zijn werkgever als hij niet strak op tijd rijdt.’
Beste chauffeurs, is de werkdruk bij Arriva inderdaad te hoog? Dat wil ik wel eens van u zelf horen. Mijn mailadres staat hieronder. Anoniem mag desgewenst ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s