Arriva moet vrezen voor een ‘reizigersrevolutie’


Arriva1Op televisie zag en hoorde ik een voetbaltrainer, na de zoveelste verliespartij op rij, vertellen dat zijn ploeg zich bevindt ‘in de klap waar de hoeken vallen.’ Nu zal ik de goede man niet uitlachen om zijn verspreking, want hij had zich ongetwijfeld behoorlijk druk gemaakt over de wanprestatie van zijn team en hij had er in de kleedkamer misschien nét een donderspeech uitgegooid dus hij zat nog vol emoties. En ach, ik begreep wat hij bedoelde en eerlijk gezegd vond ik zijn verspreking ook wel iets moois hebben, want die gaf zijn ellende nu juist dat extra beetje meer lading. In de klap zitten waar de hoeken vallen is op de keper beschouwd véél erger dan in de hoek zitten waar de klappen vallen. Ik moest daar aan denken toen ik de zoveelste boze brief over vervoerder Arriva in mijn mailbox ontving, Dat bedrijf heeft inmiddels een imago dat nog slechter is dan dat van Bram Mosskowicz en gruweldokter Jansen Steur samen op een tandem.
Dat Arriva de laatste jaren, in de ogen van veel busreizigers, matig werk aflevert is tot daaraan toe (gemopper hoort er ook een beetje bij in de vervoersbranche), maar nu gaat het bedrijf ook ineens te veel geld vragen als tegenprestatie voor die magere service. Busreizigers in stad en streek zijn ‘not amused’ met de prijsstijgingen van Arriva die ze onlangs om de oortjes kregen en dreigen met een Arriva-boycot.
Waar heb ik dat nou eerder gehoord? O ja, dat was op de kop af twee jaar geleden, toen Arriva de prijzen voor losse kaartjes in het stad- en streekvervoer ook al zo’n beetje verdubbeld had. En ja, dan kún je er op wachten… dan ontstaat er iets dat je een reizigersrevolutie zou kunnen noemen. Nee, over de aanbesteding voor deze regio hoeft Arriva zich voorlopig nog geen zorgen te maken, want die loopt tot 2018. Waar Arriva zich wel zorgen over moet maken zijn de reizigers. Die stappen straks gewoon niet meer in. Ja… dán zit je als vervoerder met je lege bussen pas écht in de klap waar de hoeken vallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s