Het blijft moeilijk om het Dordrechts Museum te vinden


aanwijsmuseum,,Meneer, weet u misschien hoe ik bij het museum kom?’’ De oude man staat, ter hoogte van het Leprooshuis op de Vriesestraat met een stadskaartje in zijn hand, maar is toch duidelijk het spoor bijster. Zijn echtgenote, getooid in een sportief jasje in dezelfde kleur als dat van haar man (ANWB-maandaanbieding?) is moeilijk ter been en ademt zwaar. Ik begeleid haar naar de Vriesebrug waar ze, zittend op de stenen reling even kan bijkomen, terwijl ik uitleg hoe het museum verder aan te lopen is. Dat doe ik routineus, want ik woon al héél lang aan de Vest en heb al zeker duizend keer hetzelfde verhaal verteld… de laatste maanden zo’n beetje dagelijks, want de tentoonstelling ‘Portret in een portret’ was erg populair. Tóch zit het me dwars dat het in deze stad blijkbaar niet mogelijk is om museumbezoekers probleemloos richting de Museumstraat te ‘loodsen’. Toegegeven, er staan bordjes op strategische plekken, maar die zijn blijkbaar niet duidelijk genoeg. Daarbij komt ook nog het feit dat je op winkeldagen wél kunt doorsteken door winkelcentrum Drievriendenhof (dan sta je direct aan de kopse kant van de Museumstraat) en op zondagen niet. Museumbezoekers moeten dan om dat winkelcentrum heen: dat kan via de Sarisgang of via de Vest, maar kennelijk raken veel toeristen door die ‘omweg’ toch op een dwaalspoor. En dat zijn dan nog de bezoekers die met de trein komen. Wie met de auto komt zet min of meer automatisch koers naar de dichtbij het museum gelegen parkeergarage Drievriendenhof, maar die is op zondag meestal dicht. En ja, ik weet het, dat staat met blauwe verwijsborden aangegeven, maar wellicht is dat toch niet duidelijk genoeg voor wie ‘van buiten’ komt. En dan sta je dus als museumbezoeker voor een gesloten parkeergarage, nota bene ook nog eens aan de verkeerde kant van zo’n poller. Los dat maar eens op als je de stad niet kent. Het Dordrechts Museum, tóch een van de grote toeristentrekkers van deze stad, verdient een betere, slimmere bewegwijzering en bezoekers die niet murw geslagen, maar vrolijk en verwachtingsvol binnenwandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s