Ik wist, Timo is erbij. Dat voelde ik gewoon…


Melvin2Ik ben u nog iets verschuldigd, namelijk het antwoord op de vraag hoe het de 14-jarige Dordtenaar Melvin de Dreu verging. Vorige week woensdag fietste hij de Alpe d’Huez in Frankrijk op, als eerbetoon aan zijn in 2011 overleden vriendje Timo en om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Melvin toonde zich blij verrast met de column die ik aan hem wijdde en hij beloofde mij persoonlijk verslag uit te brengen van zijn deelname aan dat hartverwarmende evenement Aple d’Huzes. Een paar stukjes daaruit wil ik u niet onthouden.
Door de spanning kreeg ik slechts één croissant met moeite naar binnen. Buikpijn van alles. Voordat we wegreden mijn armband omgedaan, die ik van Timo heb gekregen voor onze vriendschap voor altijd. De eerste bochten waren supersteil met stijgingen van zelfs 12%, maar ik werd 21 bochten lang omhoog ‘gezogen’ door de mensen langs de kant. En ik wist… Timo is erbij. Dat voelde ik gewoon. Het eerste deel reed ik met mijn vader en vanaf bocht 10 samen met Quinty, de zus van Timo. In bocht 7 stonden mijn moeder, broer en andere supporters ons aan te moedigen. Mijn opa en oma stonden in bocht 6. De laatste bochten waren zó zwaar… niet te omschrijven. Ik zat er helemaal doorheen, maar opgeven was geen optie! Bijna boven stond met grote letters ‘Timo’ op de weg geschreven. Dát gaf weer kracht om door te gaan. Boven in het dorp werden we opgewacht door honderden mensen die hard klapten en onze namen riepen… écht zo gaaf als je er door zit. Nog één rondje door het dorp en dan op de finish af. Die bereikte ik samen met Quinty en met Alex en Claudia (Timo’s ouders). Dat moment zal ik nooit vergeten. Ik was kapot, moest bijna overgeven maar had tóch een goed gevoel. Ik dacht aan mijn vriend Timo en ik weet zeker dat hij trots is… op mij en op alle teamgenoten van Timo’s dreamteam. Ook wil ik nog even vermelden dat ik 5.835 euro heb opgehaald voor het KWF, echt super toch? 
Timo’s ouders overwegen volgend jaar de Mont Ventoux te beklimmen voor de Stichting Make a Memory. Het zou zomaar kunnen dat melvin dan ook weer van de partij is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s