Regiokantoor… perfecte hotelplek voor Dordtgangers


regiokantoorEen tijdje geleden had ik het op deze plek over gemeentelijk onroerend goed. Deze gemeente heeft een groot aantal pandjes en panden in bezit en wil daar, als gevolg van bezuinigingsdwang en – drang, héél graag van af. Ik heb het nu bijvoorbeeld over een pandje op de hoek Bagijnhof/Lenghenstraat (ooit kon je daar je geloof ik, je buskaartje kopen), over dat glazen dingetje naast de parkeergaragebij Albert Heijn (volgens mij zat daar vroeger een Indiaas restaurant) en over het buurthuis De Driesprong aan het Vogelplein, waar nu een deel van de circusfamilie Teutenberg gehuisvest is. Ook het voormalige bibliotheekgebouw aan het Sterrenburgse Dalmeyerplein, een oud sluiswachtershuisje aan de Loswalweg, de ouwe LTS aan de Reeweg, het stadsarchief aan het Stek en de Kunstkerk aan de Museumstraat staan te koop. Op een gemeentelijke webpagina kunt al dat fraaie (of soms spuuglelijke) aanbod bekijken, maar er staan helaas geen prijzen bij, dus ik heb geen flauw idee of het hier nu heuse buitenkansjes betreft, of dat de gemeente voor ‘de hoofdprijs’ gaat. Wat er wél bij staat is de bestemming die de gemeente voor ogen heeft en dat is zeker niet altijd een woonbestemming. U kunt dus best voor dat fraai, aan het water gelegen sluiswachtershuisje gaan, maar de gemeente verwacht dan wél dat u er een pannenkoekenhuisje, of iets van dien aard, begint.
Een van de meest opvallende panden die de gemeente (in ieder geval gedeeltelijk) in de etalage heeft staan is dat van het regiokantoor aan de Noordendijk. Het kan misschien aan mij liggen, maar ik wist eigenlijk niet eens dat de gemeente van dat ding af wilde. Wat mij trouwens zomaar ineens opviel aan dat pand (ik heb er, met die gedachte in het achterhoofd, bewust een paar rondjes omheen gelopen) is dat het van nature al de vorm heeft van een hotel. Bijna elke Novotel of Holiday Inn waar ik ooit logeerde ziet er bijna exact zo uit. Ook qua ligging (vlakbij centrum, Energiehuis en straks ook bioscoop), parkeerruimte, entree en bereikbaarheid zou het regiokantoor voor deze stad (met ‘bedarmoede’) een perfecte hotelplek zijn.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s