In 2015 het liefst ‘zuurvrije ‘ columns…


ergerenEen maagdelijk jaar ligt voor ons… nieuwe ronde, nieuwe kansen, zeg maar. Voor al te definitieve voornemens inzake mijn rook-, drink- en eetgedrag, ben ik, los van mijn intentie om 2015 enigszins gematigd aan te vangen, inmiddels iets te realistisch geworden, maar wat ik in dit nog verse jaar absoluut wil vermijden is zure ergernis. Nu was dat tóch al zelden de bron van waaruit mijn columns ontsproten, want die kwamen meestal tot stand vanuit andere emoties, zoals verbazing, ontroering, bewondering of, als het dan écht moest, pure verontwaardiging. Maar omdat ik het nieuwe jaar met een schone lei wil aanvangen gooi ik mijn allerlaatste frustraties van 2014 er op de valreep (nou ja, nét over de valreep dan) er nog even uit. Daar gaan we dan: ik heb in 2015 geen zin meer in braniegetwitter van gefrustreerde politici (haal je gelijk in de raadszaal), geen zin meer in voetbalcommentatoren die te pas en te onpas het woordje ‘derhalve’ gebruiken en al helemaal geen zin meer in voetballers met hipster nepbrillen. Ambtenaren die plannen ‘uitrollen’ en rappende dorpsjongetjes met een fake-Marokkaans accent ga ik absoluut niet meer serieus nemen en dat geldt ook voor Faceboookvrienden die mijn tijdlijn bestoken met medische bulletins over hun prostaatproblemen, open wonden, of aambeien. In de kroeg wil ik niemand meer horen over ellenlange en op den duur niet meer te volgen HBO-series of over het feit dat ze Jan Smit zwaar kut vinden en daar standaard aan toevoegen dat Nick en Simon eigenlijk best wel meevallen. Ik beantwoord geen mailtjes meer van te snel gekwetste types die verder geen reet te doen hebben, ik wil niks meer horen over weerswaarschuwingen in welke kleur dan ook, ik ga me geestelijk afsluiten voor Gijp-geschater, Kraaij-bashing en Albert Verlinde in het algemeen en ik wil, tot slot, helemáál niks meer te maken hebben met social media-challenges, nu zelfs mijn seniele oudtante Bep uit Raamsdonkveer gisteren (het arme mens weet niet eens waarom) een ijsemmer over zich heen liet storten. Zo, dat is er uit… nu heb ik pas écht zin in een nieuw jaar met, pak hem beet, 300 hopelijk zuurvrije columns.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s