Chaos


fietsen_voetgangersgebiedIk vond het al het slechtste idee sinds magnetronkroketten en nu het straks ook nog een ‘bijsluiter’ krijgt vrees ik helemaal het ergste. Waar ik het over heb? Over het gemeentelijk voornemen om fietsen straks toe te staan op winkel/wandelstraten in het Dordtse stadscentrum. Dat leek me al een gevalletje vragen om moeilijkheden, maar het was in ieder geval wél duidelijk: vanaf volgend jaar zomer moeten fietsers en winkelende wandelaars (of wandelende winkelaars) het lekker samen gaan uitzoeken. ‘Ring ring! Hé rot eens effe op met die rollator. Zo ken ik d’r toch niet langs badmuts?’ Leer mij Dordt kennen.
En nu wordt dit onzalige, maar in ieder geval duidelijke voornemen, straks ineens een stuk vager… er worden namelijk uitzonderingen toegevoegd: fietsen is straks óveral in de binnenstad toegestaan, behalve op de Voorstraat, tussen de Visbrug en de Augustijnenkerk, want daar is het soms wel erg druk en op sommige stukken ook best wel smal en, ter hoogte van het Schefferplein, zitten er ook wel eens mensen op een terras. Ja, óók mensen met kleine kinderen, die nog wel eens de neiging hebben, dat heb je nu eenmaal met kinderen, om lekker een beetje te gaan rondhuppelen als pa en ma aan de cappuccino met gebak zitten. Fietsen mag dan weer wél op de Voorstraat West (da’s precies dát deel van de Voorstraat dat momenteel zo lekker ‘booming’is) en op de drukke en smalle Vriesestraat die op een gegeven moment dan weer ‘kruist’ met de Sarisgang. Benieuwd hoe dat op marktdagen gaat (mag het dan ook?) en hoe de snackers bij de Haphoek straks reageren als het puntje van hun frikandel er wordt afgereden door een E-biker die z’n te snelle tweewielertje niet meer onder controle heeft. Om in deze straks complete chaos nog enige duidelijkheid te verschaffen wordt een aantal verkeersborden afgeplakt met stickers, waarop wordt aangegeven dat fietsers hier weliswaar mogen komen maar dat ze het winkelwandelende publiek niet mogen hinderen. Nee, dát gaat werken in Dordt. Ik zeg: weekje Wijk aan Zee met dwangverpleging voor een gemeenteraad die hier straks vóór gaat stemmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s