Maan


zorgDe Dordtse verpleeghuizen Crabbehoff, Sterrenlanden, Vreedonk en Merwelanden kampen met een gebrek aan capaciteit en als gevolg daarvan staan om en nabij de 70 ouderen op een wachtlijst voor een plekje. Een aantal van hen wordt, in afwachting daarvan, naar Rotterdam overgeplaatst.
Als dit nou écht een heel tijdelijk probleem zou zijn, dan zou dit bericht (gisteren in mijn krant) me misschien niet eens zo héél boos gemaakt hebben. Ik zou dan denken… ach, we hebben het hier over een restantje transitieperikelen… u weet wel, met dank aan Rutte&co die een paar jaar geleden zo’n beetje de hele zorg over de schutting richting de gemeentes kieperden. Tuurlijk, vreselijk jammer voor alle betrokkenen die nu even de pineut zijn, maar het komt ongetwijfeld snel goed. Nou, mooi niet dus. Ik heb nog geen bestuurder van genoemde verzorgingsinstellingen horen zeggen dat het tekort aan plekken snel kan worden ingelopen. Integendeel zelfs; de nood wordt alleen maar hoger, zo hoor ik van alle kanten roepen. En dus kán ik alleen maar hogelijk verontwaardigd reageren, want hier is overduidelijk sprake van ernstig bestuurlijk wanbeleid. Met de demografische kaart in de hand en door het voeren van goed inter-Drechtstedelijk overleg moet je dergelijke problemen toch lang van te voren kunnen zien aankomen en dus kunnen voorkomen? Ik begrijp niet en vind het zéér beschamend dat goedbetaalde bestuurders van zorginstellingen en gemeentebestuurders het zó ver hebben laten komen. Want ga er maar aan staan… je bent al over de 80 en je ‘zorgbehoevende’ echtgenoot of echtgenote bevindt zich, na 50 of misschien wel 60 jaar samen zijn, zomaar ineens in Rotterdam. Is dat ver weg? Nee, niet als je jong bent natuurlijk (appeltje, eitje), maar als je écht oud en ‘mankerend’ bent en als gevolg daarvan niet zo mobiel meer, tja… dán is Rotterdam wél heel ver weg. Dan kun je iemand eigenlijk net zo goed de ruimte in schieten, want dát is wat wij in dit land en kennelijk dus ook in deze stad met onze ouderen doen… we zeggen als het ware ‘loop naar de maan.’
Deze schandvlek moet héél snel worden weggepoetst.

Eén reactie

  1. Dit is dus het gevolg voor de gewone normale man of vrouw van het desastreuze bezuinigingsbeleid van Rutte II c.s. met als gevolg veel persoonlijk leed voor hen die het treft.
    Ronduit onmenselijke gevolgen. Zo spoedig mogelijk repareren die sector dan maar geen afschaffing van de dividendbelasting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s