OverDENKing


kuzuIn mijn column van gisteren gaf ik aan dat ik de kans uitermate klein acht dat de PVV in Dordrecht gaat deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Daar voegde ik aan toe dit, gezien de in mijn ogen bedenkelijke denkbeelden van deze partij, ook niet wenselijk te vinden. Een PVV-fractie in de Dordtse raad, zo schreef ik gisteren, leidt alleen maar tot nóg meer geruzie en nóg meer inhoudsloos gebrul in een gemeenteraad waar de sfeer toch al enigszins gespannen is. Dat leverde mij veel reacties op… zowel positieve als negatieve en natuurlijk was ik daar niet verbaasd over. Wat mij óók niet verbaasde was de ‘tegenvraag’ die mij in een aantal van die reacties werd voorgelegd. Die luidt (ik schrijf het even wat ‘kort voor de bocht op’): ‘En hoe denk je dan over DENK?’
Een logische vraag, want met 4,49 procent van de stemmen scoorde deze, laten we zeggen ‘Turks gekleurde’ partij in Dordrecht ruim hoger dan het landelijk gemiddelde. Kortom, er valt op dit eiland wellicht wat te halen voor Kuzu & co. Nu heb ik natuurlijk geen flauw idee of DENK, dat gisteren besloot te gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam, ook daadwerkelijk bezig is een Dordtse afdeling op te zetten. Wél heb ik begrepen dat lijsttrekker Tunahan Kuzu de afgelopen maanden herhaaldelijk in Dordt gesignaleerd is, maar dat kan natuurlijk ook gewoon een ‘familiedingetje’ zijn. Als rechtgeaard democraat vind ik dat DENK, net als de PVV, het volste recht heeft om, waar dan ook in Nederland, naar raadszeteltjes mee te dingen, al vind ik persoonlijk dat een eventuele deelname van Erdogan’s ‘Madurodam-aan-zee-filiaaltje’ helemaal niets toevoegt aan de ontwikkeling van ‘mijn’ stad. DENK én PVV hebben Dordrecht helemaal niks te bieden en hebben hier, wat mij betreft, dus ook helemaal niets te zoeken. Ik zit namelijk niet te wachten op een raad waar scoringsdrift en populisme hoogtij vieren. Ik wil gewoon een gemeenteraad die ‘bevolkt’ wordt door mensen die een passie voor Dordt hebben. Waar ooit hun wiegje, of dat van hun ouders stond, doet er verder helemaal niet toe.

Eén reactie

  1. Naar aanleiding van je stuk van 15.12.2017: Kees, helaas worden die mensen met hart voor de stad zelden gevraagd door de gevestigde partijen, gevangen als de “politiekelingen” zitten in hun benauwde partijstructuren, vol navelstaarderij. Goed stuk overigens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s