‘Dordt aan Gort’


vuurwerk2Geachte heer Thies,
Via deze weg laat ik u weten besloten te hebben uw subsidieaanvraag voor het door u te organiseren midzomerfeest onder de naam ‘Dordt aan Gort’ niet te honoreren. Na een zorgvuldige afweging van de in uw aanvraag omschreven risico’s hebben wij tevens besloten u óók geen vergunning voor het evenement te verlenen.
Het feit dat het Albert Schweitzer ziekenhuis en de regionale ambulancedienst u hebben toegezegd deze nacht met een dubbele bezetting te gaan draaien, alsmede de belofte van brandweer en politie om gedurende de feestelijkheden alle verloven tijdelijk in te trekken kan ons niet overtuigen van het feit dat dit evenement, zoals u ons wilt doen laten geloven, enige toegevoegde waarde meebrengt voor de stad Dordrecht en haar inwoners.
In uw planning houdt u nadrukkelijk rekening met hooguit één sterfgeval en verder ongeveer tien tot vijftien gewonden (gehoorschade, alsmede oog- en handletsel), alsmede een dertigtal schermutselingen met hulpverleners, één á twee afgebrande auto’s, een tijdelijk verhoogde kans op het afbranden van de monumentale binnenstad, vele honderden getraumatiseerde huisdieren, een ernstige aantasting van de lokale luchtkwaliteit en een paar handjes vol af te schrijven speeltoestellen, prullenbakken en brievenbussen. Toch heeft zelfs deze, in onze ogen zeer realistische risicoanalyse, ons niet kunnen overtuigen om aan uw vergunningsverzoek en de daarmee gepaard gaande subsidieaanvraag gehoor te geven. Vooral uw voorstel om de inwoners van deze stad, ter gelegenheid van de zonnewende, een etmaal lang vrijelijk toegang te verschaffen tot Aziatische explosieven, doet ons concluderen dat een dergelijk feest op dit eiland uitermate ongewenst is.
Ook uw argument dat het hier een aloude Noord-Europese traditie betreft die in uw ogen nieuw leven dient te worden ingeblazen, weegt wat mij betreft totaal niet op tegen de door u zorgvuldig ingecalculeerde schade aan mens, dier en gemeenschapsgoed.
Simpel gesteld: ik ben gekke Henkie niet en ik adviseer u dan ook van harte om de komende zomer eens een lange wandeling te gaan maken op een korte pier. Fietsen mag ook.
Met vriendelijke groet,
Burgemeester A.W. Kolff,
Gemeente Dordrecht.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s