Het gaat nu over dingen die er écht toe doen…


sdBegrijp me niet verkeerd maar, even los van alle ellende, betrap ik mezelf de laatste tijd steeds vaker op de gedachte dat ik er wel aan kan wennen… aan dat nieuwe levensritme dat onze ‘intelligente lockdown’ met zich meebrengt. Mijn werkzame leventje (dat brengt mijn beroep nu eenmaal met zich mee) was er, tot en met een week of wat geleden, eentje vol haast, gedoe en onverbiddelijke deadlines. En nu? Tja… de sneltrein werd een boemeltje en vooralsnog zit dat best lekker, al zeg ik dat natuurlijk in de hoop (‘Kom, Kees het is maar tijdelijk’) dat we hier op een dag vast wel weer een keer uit komen en ook realiseer ik me dat ik in een bevoorrechte situatie verkeer, want ik was tóch al gewend vanuit huis te werken en de krant (waar ook mijn vrouw werkt) maakt vooralsnog keurig onze salarissen over. Verder beschik ik over een eigen werkkamer, staat mijn tuintje in de zon en woon ik in een prachtige binnenstad, waar ik elke dag weer in mag ‘verdwalen.’ Nu zal Dordt nooit een eh… Terschelling worden hoor (hoeft ook niet), maar ik krijg hier de laatste tijd toch écht een beetje dat ouderwetse eilandgevoel. Zo zat ik gisteravond, op een bankje aan het Drierivierenpunt, te genieten van een streeploze lucht na een wandeling vol prettige ontmoetingen. Nu sta ik wel vaker op straat een potje te ouwehoeren, maar de laatste tijd lijkt het leven in de binnenstad, vooral in de vroege avond, op één grote staande receptie. De mensen die ik ontmoet hebben allemaal zo hun eigen verhalen over die nieuwe realiteit en de manier waarop ze daar mee ‘dealen.’ Het valt mij op dat het niet meer over fileleed, pensioenen, hypotheekrente, en (gaap) vakantiebestemmingen gaat, maar over dingen die er nu wezenlijk toe doen, namelijk over leven en overleven, over troostrijke muziek en mooie woorden, over gezondheid en geluk en over de natuur die weer een beetje op adem komt. Oprechte belangstelling, over en weer… ja, dáár kan ik wel aan wennen.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s