Ook mooi… een Autisme Experience in de Biesboschhal


Al meermalen besteedde ik  in mijn dagelijkse column aandacht aan de mogelijke toekomst van de Biesboschhal. Dat gebouw staat namelijk al een tijdje te koop (huren mag ook trouwens) en tot voor anderhalve maand geleden mochten gegadigden een bod, gekoppeld aan een origineel idee, op dit monumentale gebouw uitbrengen. Het is uiteindelijk de gemeenteraad die een keuze zal maken uit de, volgens mij, in totaal acht ingediende plannen. Die plannen moeten overigens wél aansluiten bij de verdere ontwikkeling van Stadwerven (waar de hal immers staat) en mag ook geen sta-in-de-weg zijn voor de daar even verderop aan te leggen Leefwerf. Eerder al berichtte ik over het initiatief om in het pand een zogeheten Sportwerf in te richten (met padel, beachvolleybal en klimwanden) en ook ligt er een plan van een groep jeugdige ondernemers die de hal wil ‘omsmeden’ tot een zakelijke en creatieve broedplaats van startups. In mijn vorige column sprak ik mijn sympathie uit voor het brede plan om, onder de naam ‘Leefwerf’ in de hal diverse horeca-activiteiten, een wellness- en beatycentrum, een lescentrum voor maritieme opleidingen, een mini-theater en ruimtes voor kunstenaars en ‘kleine’ ondernemers te vestigen. Een initiatief dat ik recent pas onder ogen kreeg draagt de naam CITYARD en ook dat plan wil ik u niet onthouden. Ook bij dit initiatief is er ruimte voor allerhande duurzame en maritieme werk- en leerprojecten (inclusief horeca), maar wat mij er vooral in aanspreekt is het idee om op de bovenverdieping van de Biesboschhal een zogeheten ‘autisme-ervaring’ in te richten. Hierdoor krijgen bezoekers op beeldende en verhalende wijze een beter inzicht in de wereld van mensen met autisme. De stichting Autisme Experience, die hier achter zit, wil op deze wijze bijdragen aan meer kennis en inzicht van het fenomeen autisme, hetgeen tot een bredere acceptatie in de samenleving moet leiden. Een fantastisch initiatief, wat mij betreft. Ik wens de keuzecommissie (lees gemeenteraad) dan ook veel wijsheid toe.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s