Terreur


a-phoneGeachte telemarketeers, banken, kabelmaatschappijen, hypotheekverstrekkers, internetproviders, telefoonbedrijven en alle andere toko’s  en instellingen die mij het huiselijk leven tijdens avondmaaltijden, voetbalwedstrijden en spannende films het afgelopen jaar telefonisch zuur maakten.

Via deze, wellicht wat onsympathieke weg, wil ik u laten weten dat de contacten met ingang van heden op een drastisch andere wijze zullen gaan verlopen.

HUM1122Mocht ik voortaan niet direct opnemen dan verzoek ik u een keuze te maken uit het navolgende, door een elektronische stem geserveerd, keuzemenu. Drukt u alstublieft een 1 voor mijn slaapkamer, een 2 voor mijn computerkamertje en een drie voor mijn schuur. Mocht ik nu nog niet persoonlijk aan de lijn gekomen zijn: het doorkiesnummer van mijn toilet is sterretje, sterretje, nul.

Geniet u ondertussen van het verzamelde werk van Corry Konings (toets 4), James Last (toets 5) of Dries Roelvink (hekje) en laat ook na een uur de moed nog niet zakken. De kosten van het gesprek bedragen anderhalve euro per minuut, gelieve het eindbedrag over te maken op mijn bankrekening. Toets hiervoor een 5. Wilt u mij een of ander lidmaatschap op abonnement een of andere vaag blad aanbieden, drukt u dan op 7. Voor gezever over voordeliger energienota’s, kies een 8 en voor één beter pensioen, toets 9.

Mocht het gewenste contact nu nog niet tot stand gekomen zijn, dan kunt u een bericht inspreken op mijn computergestuurde antwoordapparaat. Hiervoor is wel een wachtwoord vereist. Dit wachtwoord zend ik u desgevraagd per post op als u via mijn huisadres een schriftelijk verzoek (in drievoud) heeft ingediend. De portokosten komen vanzelfsprekend geheel en al op uw conto en hou rekening met het feit dat de wachttijd kan oplopen tot… pak hem beet… een maandje of drie.

Voor klachten over bovengenoemde procedure verwijs ik u graag naar mijn huisarts (dubbel sterretje), die mij onlangs adviseerde in het nieuwe jaar géén telefoons meer op te nemen.

PhoneWie ondanks het bovengenoemde toch nog prijs stelt op enig persoonlijk contact, verwijs ik graag naar mijn helaas hardhorende, maar nog altijd spraakzame oud-tante Bep (hekje 10) of naar mijn nymfomane schoonzus van 53, die, wegens een licht gebrek, nog altijd niet aan de man is (sterretje 11, 50 cent per minuut). Hijgers kunnen (hekje, hekje 12) desgewenst doorverbonden worden met mijn licht astmatische bouvier (gratis).

Alle andere mensen die mij vanuit warme belangstelling bellen voor een gezellig praatje blijven natuurlijk ook in het nieuwe jaar van harte welkom aan mijn telefoon.

Hoe dan ook, wens ik iedereen… en dus ook telefoonterroristen, opdringerige straatcolporteurs, pennenlikkers, ‘geld-uit-de-zak-kloppers’, ‘gladde-praatjes-verkopers’ en andere eencellige wezens… een heel gezond en gelukkig 2009 toe!

Kees Thies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s