Niks voor Jens


Ik vind Jens van der Vorm een geinige gozer. Goed, ik ben het vaak niet met hem eens, maar da’s helemaal niet erg, vind ik zelf en ik hoop dat hij er ook zo over denkt. Ik heb altijd schik in Jens: hij is vrolijk, levenslustig, energiek, ambitieus, een tikje opportunistisch misschien en… hij duikt vaak op. Vooral dat ‘opduiken’ vind ik een geinige eigenschap. Zo dook Jens ineens op toen dreigde dat er in zijn wijk een hostel voor uitbehandelde drugsverslaafden zou komen en hij voerde met volle overtuiging actie om hier een stokje voor te steken. Dat die actie soms wat smakeloos was en iets te verbeten van aard is niet alleen zijn schuld. Sommige Sterrenburgers leven nu eenmaal in een parallelle schijnwereld waarin simpelweg geen ruimte is voor zoiets triviaals als de zelfkant. Kortom, ik was het indertijd zeker niet met Jens eens. Jens dook ook opeens op toen hij als na-oorlogse veteraan niet meer mee mocht doen aan het jaarlijkse defilé in Wageningen. De ex-Unifiller Van der Vorm (hij diende in Libanon… respect daarvoor) was het daar niet mee eens en hij ging gewoon toch en haalde de landelijke pers, want Jens poseert nu eenmaal graag in soldatenpakjes voor camera’s. Eerder al dook Jens op in het kielzog van Pim. Zo was hij een jaartje of wat Statenlid voor de LPF, ook nog eens landelijk secretaris voor die partij en, een paar jaar geleden, ook nog eens LPF-lijstrekker bij de Europeese verkiezingen. Toen haalde de Dordtenaar net geen plekje in het parlement. Nu duikt Jens ineens op bij Beter voor Dordt, waar hij vrolijk lachend te zien is op het statieportret van de lokale partij, die het naar verwachting, leuk gaat doen bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Jens stond daarnaast ook nog eens aan de basis van Dordt in Stoom, dat in 1985 startte en inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal befaamd evenement. Daarnaast is hij de drijfveer achter de historische herdenking Dordt Open Stad, een clubje dat oorlogssituaties naspeelt. Met herdenken van en nadenken over de oorlog is, wat mij betreft, helemaal niks mis, maar met dat getrut in die soldatenpakjes heb ik wat minder affiniteit.

Jens heeft in de loop der jaren veel voor deze stad betekend. Ik wil alleen nog even van hem weten of hij nou wel of geen wethouder wil worden. Zowel  Jens als BVD zijn daar wat vaagjes over. Niks voor Jens.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s