‘Mostert’ na de maaltijd


Brok, fotoDuidelijkheid is sowieso een schone zaak, maar toch ook een begrip dat juist in de politiek vaak ver te zoeken is. Zeker aan de vooravond van gemeenteraadsverkiezingen is het altijd lekker helder als politici met de billen bloot gaan, of beter gezegd, een beetje uit de kast komen. O, sorry. Dat zijn in dit kader wel twee hele foute woordspelingen. Ik wil het namelijk even met u hebben over de Dordtse gemeenteraadsfractie van de Christenunie-SGP. In een persbericht laat de fractie weten Arno Brok als opvolger van burgemeester Bandell te steunen.
Waar komt dat bericht opeens vandaan? Even een paar weekjes terug: in december bracht deze krant het nieuws dat 36 raadsleden vóór de openlijk homoseksuele Brok hadden gestemd, maar dat twee raadsleden van de SGP, om precies te zijn, Bert Staat en Henk Mostert, daar eigenlijk op tegen waren. Da’s op zich niet erg, want de twee leden konden een en ander nu eenmaal niet in overeenstemming brengen met hun levensovertuiging en dat dienen we in een democratische samenleving met vrijheid van geloof te respecteren. En dat doe ik ook. Ik verwijt de heren niets, al hou ik er zelf andere denkbeelden op na. De heren zouden ook tegen de komst van een vrouwelijke burgemeester geweest zijn, al schijnt het zo te zijn dat deze principiële opvatting ook binnen de partij de laatste tijd aan kracht verliest. Wat ik wel wat jammer vind is dat de fractie nu plotseling met zo’n droog perscommuniqué komt. In het bericht staat letterlijk: ‘We hebben de verwachting dat de heer Brok een goede burgemeester zal zijn voor onze stad. Zijn kwaliteiten zijn in overeenstemming met de vastgestelde profielschets.’ Ja, hèhè… dat wisten we al. Arno is inmiddels al door de halve wereldpers de hemel (sorry) ingeprezen. Zijn de heren Staat en Mostert misschien een beetje geschrokken van al die commotie, rondom de ‘kanttekening’ die de ‘eigen’ wethouder Kamsteeg in deze krant bij de benoeming plaatste? Gaan we nu ineens kurkdroog beweren dat er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht was? Beetje mosterd na de maaltijd toch? Sorry hoor… da’s een beetje flauw, van die Mostert..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s