Mooi voor Ferdinand, slecht voor Dordt


Oever, Ferdinand vanWethouder Ferdinand gaat ons verlaten en is dus alweer de tweede opstapper in dit, toch nog altijd prille en wankel aanvoelende college. Eerder al koos ook Dion van Steensel (CDA) voor, ongetwijfeld beter betaald, emplooi in het bedrijfsleven. Wat overblijft zijn drie BVD-wethouders, van wie er twee (en daarmee bedoel ik niet Piet Sleeking) nog altijd een beetje onzichtbaar zijn en nieuwkomer/schooldirecteur Bert van de Burgt, die nog niet eens officieel begonnen is als opvolger van Van Steensel.
Wat is hier aan de hand? Is het louter en alleen een keuze voor geld en zekerheid? Voelden Van den Oever en Van Steensel zich wat ontheemd in hun BVD-gekleurde werkomgeving? Of koos Ferdinand voor de carrière van zijn nieuwe liefde Merel van Hall, die een leuke functie bekleedde als raadsgriffier? Toen de romance uitkwam lieten Van den Oever en Van Hall weten zich goed te realiseren dat hun relatie gevolgen zou kunnen hebben voor hun beider functioneren in en voor de gemeenteraad. Om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen wilden zij in eerste instantie allebei hun positie opzeggen. Uiteindelijk is besloten dat Van Hall tijdelijk haar interne taken als griffier zou neerleggen. Dat leverde wel wat gefronste wenkbrauwen op. Immers, waarom zou uitgerekend de vrouw in een bestuurlijk gevoelige privé-situatie het werk neer moeten leggen en niet de man? Het kan zijn dat de ‘lovebirds’ nu hebben besloten dat dit wellicht een betere oplossing is. Ook was het geen geheim dat Ferdinand eigenlijk nog maar een halve periode (dus geen vier maar twee jaar) in het nieuwe college wilde meedraaien.Was het een combinatie van al deze factoren?
Hoe dan ook kan het opstappen van twee doorgewinterde wethouders binnen enkele maanden nooit goed zijn voor een college en al helemaal niet voor de stad. Ik wens Ferdinand (en Dion) succes, maar hou er wel een wat zuur gevoel aan over.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s