Beetje eng hoor zo’n Glazen Huis…


serious requestHéél veel Nederlanders, nou ja, vooral veel jongeren, hadden oog en oor de afgelopen decembermaand gericht op Eindhoven. Daar stond het ‘Glazen Huis’ van Serious Request. Bij deze jaarlijks terugkerende acte van radiozender 3FM wordt geld ingezameld voor een goed doel van het Rode Kruis. Drie dj’s, onder wie meestal Giel Beelen, worden een week lang opgesloten in het Glazen Huis en mogen niks eten. Ze draaien verzoeknummers in ruil voor donaties en er komen bekende Nederlanders langs (ik noem een Nick, ik noem een Simon, ik noem een J.) en die doen dan een kunstje wat ook weer geld oplevert. In Eindhoven leverde dat een recordopbrengst van ruim 7 miljoen euro op en daarnaast nog een hoop attentiewaarde voor de stad en, niet onbelangrijk, een economische Spin-off voor horeca en midenstand van eveneens een miljoentje of 7.
En dus leek het wethouder Piet Sleeking wel een aardig idee om mee te dingen naar een van de komende edities van Serious Request. Nee, niet voor dit jaar, want Delft heeft hem al, maar voor 2012 of 2013.
Collega wethouder Ferdinand van den Oever ziet dat helemaal niet zitten. Hij denkt dat een Glazen Huis op het Dordtse Statenplein (de enige mogelijke centrumlocatie) wel eens een sof kan worden. Dordt is namelijk geen studentenstad dus de toeloop gaat vast tegenvallen, de markt moet een paar dagen worden verplaatst en da’s lastig, het kost de stad 175.000 euro aan keiharde pegels (allerhande voorzieningen voor het huis, alsmede parkeervergunningen en overnachtingen van medewerkers in een hotel niet meegerekend), er moeten reclameborden worden afgeplakt en dan is er tegelijkertijd ook nog eens een Kerstmarkt (met ijsbaan). Kortom: allemaal argumenten om het niet te doen. Van den Oever gaat uit van een negatief scenario en verwoordt in zijn antwoord aan Sleeking dat mislukken van de actie het imago van de stad kan schaden.

Da’s geen Yes we can-instelling van het college. Zo blijven we een provinciestadje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s