Zijn fitte ambtenaren slagvaardiger?


fitte ambtenaarWe mogen niet mopperen in Dordt. Zeven op de tien ambtenaren op dit eiland schijnen namelijk te voldoen aan de zogeheten Nederlandse Norm Gezond Bewegen, ook wel NNGB genoemd. Overigens typisch iets voor ambtenaren om eerst een norm neer te leggen, dáár vervolgens een ingewikkelde term voor te bedenken en die dan weer af te korten voor de ambtelijke dossiers. Daar word je op zich al moe van en dat lijkt me dan weer niets voor ambtenaren. Sorry ik kan het niet laten en moet toch even een ambtenarenmopje kwijt. Twee ambtenaren op het Stadskantoor staan door het raam te kijken naar twee medewerkers van de plantsoenendienst op de Spuiboulevard. Zegt die ene ambtenaar tegen die andere: ,,Nou sta ik hier toch al dik twee-en-een-half uur, maar ik heb die gasten nog geen moer uit zien voeren.’’
Maar goed, we beschikken op ons eiland dus over behoorlijk fitte ambtenaren: ze fietsen veel, wandelen graag en spelen over het algemeen ook opvallend graag een potje tennis. Nou heb ik niks tegen tennis of tennisspelers hoor… ik ken zelfs mensen die vage kennissen hebben die wel eens tennissen. Typische ambtenarensport dat tennis: elkaar balletjes toespelen en als je moe bent mag je even gaan zitten.
Hoe dan ook blijft de vraag: wat moet ik met deze informatie? Of, beter geformuleerd, ben ik als inwoner van deze stad, gebaat bij fitte ambtenaren? Kijk, ik ben zelf ook heel erg fit. Ik ben zelfs pas nog lid geworden van de sportschool. Goed, ik ben nog niet geweest (auto kapot), maar écht, sinds ik lid ben voel ik me fantastisch.
Wat ik bedoel te zeggen is dit. De binnenstad glijdt, qua winkelaanbod, af naar een bedenkelijk niveau, is vrij vuil, biedt nauwelijks vertier voor jongeren en wordt bevolkt door relatief ongezonde inwoners (behalve die ambtenaren dan). Ik wou dat er eens wat ambtenaren zouden opstaan die daar slagvaardig op insprongen. Ze mogen best een dikke reet hebben.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s