Een duur boekje maken om je gelijk te halen, héél kinderachtig


MoneyWat een kinderachtig en amateuristisch gedrag van die Dordtse Welzijns Organisatie (DWO) om met subsidiecenten je gelijk te halen. Om u uit te leggen waarover ik het heb neem ik u even mee terug naar het voorjaar. Er waren blijkbaar nog wat ‘Vogelaar-centen’, voor Crabbehof in kas en de DWO kwam op het originele idee om van een deel van dat geld een koekjeswedstrijd in de wijk te organiseren. Dat zou wonderen doen voor de sociale samenhang aldaar. In de koekjeswedstrijd ging een jury, ‘à la Idols’, op zoek naar het lekkerste koekje van de wijk en zo’n 150 mensen deden er aan mee. In deze krant berichtten wij daar puur feitelijk over en dus ook over het feit dat dit grapje maar liefst 33.500 euro aan subsidiegeld moest kosten. Hoogst verontwaardigd reageerden de buurt- en opbouwwerkers op onze berichtgeving en de boodschapper van het nieuws, AD De Dordtenaar dus, kreeg de schuld van de commotie die vervolgens ontstond.
Er werd gemopperd in de Tweede kamer en ook de lokale VVD-fractie verslikte zich in die peperdure koekkruimels. We zijn inmiddels een paar maanden verder, maar blijkbaar was er nog genoeg geld over om in twee boekjes, à raison van 12.000 euro, nog eens aan te stippen hoe ‘geslaagd’ de omstreden koekjeswedstrijd wel was.
In die boekjes, waaronder een stripverhaaltje van de enigszins bekende striptekenaar Djanko, worden de critici, vooral de media, van repliek gediend. De journalist wordt letterlijk afgebeeld als zuurpruim en zo probeert de organisatie op een kinderachtige manier haar gelijk te halen. Simpel gezegd: in een wijk waarin oudere mensen lakens in plaats van gordijnen voor het raam hebben hangen en sommige alleenstaande moeders niet eens meubeltjes kunnen kopen, wordt nog eens 12.000 euro aangewend om het eigen gezicht te redden. Subsidiegeld aanwenden om nog eens een keer je gelijk te halen over de ruggen van mensen die dat geld heel goed hadden kunnen gebruiken voor het allernoodzakelijkste. Dat deugt niet.
Als je zoiets doet dan ben je een… eh… koekenbakker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s