Waarom heeft de gemeente die opruimactie niet juridisch afgedekt?


FietsenWaar het precies vandaan komt weet ik niet, misschien was ik een lastig kind, want ik hou erg van duidelijkheid. Als die er niet is raak ik altijd een beetje in de war. Neem nou die actie van de gemeente om verkeerd gestalde fietsen van het Dordtse centraal station weg te halen. Over die actie, die overigens nog steeds gaande is, kun je op zich zo je eigen gedachten hebben. Je kunt het flauw en kinderachtig vinden, of juist héél daadkrachtig, maar ik vind het in ieder geval wel duidelijk. Je moet je fiets daar gewoon niet neerzetten, want anders wordt het een zooitje op en rond het station en da’s geen porum, zo stelt de gemeente en ik ben het daar eerlijk gezegd wel mee eens. De fiets is immers gratis te stallen in de fietsenstalling bij het station (klein stukkie lopen maar) en er worden her en der in de omgeving ook nog wat rekken geplaatst. Kortom, helder en wie dus, ondanks herhaalde waarschuwingen, middels rooie stickertjes en allerhande verhalen in kranten en huis-aan-huisbladen, nog steeds besluit om zijn fiets op het station te stallen komt óf van een andere planeet, is of blind (maar dan fiets je meestal niet) of is van zichzelf een enorme leegschedel. Om je fiets terug te halen moet je naar een gemeentelijk opslaghalletje ergens op De Staart en daar moet je dan 25 euro betalen. Een soort boetedoening zeg maar, die tevens bedoeld is om de gemeente een beetje uit de kosten te houden. Vind ik ook allemaal wel helder. Maar toen brak mijn croc (ik woon in de binnenstad, dus ik heb geen klompen), want ik hoorde dat je vervolgens, namens de feestcommissie van de gemeente, een prachtig AXA-slot (winkelwaarde rond 40 euro) overhandigd krijgt omdat een gemeentemedewerker nu eenmaal een kettingslot moest doorknippen om jouw fiets, die vermoedelijk aan een boom of een paal geketend zat, in het busje richting Staart te kunnen hijsen. Tsja, dat vind ik dan weer niet zo helder. De gemeente schijnt dit te doen om eventuele juridisch getouwtrek met boze fietsbezitters te voorkomen.
En dat vind ik al helemaal niet helder. Ik mag er toch van uit gaan dat de gemeente het losknippen van fietsen van foutparkeerders juridisch glashelder heeft afgedekt? Of was de gemeentejurist op fietsvakantie?

Eén reactie

  1. lol niet echt snugger nee, het valt me op dat gemeentes vaker van dit soort acties hebben die eigenlijk veel geld kosten. en dan wel de belasting verhogen omdat er te weinig geld is :S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s