Met hagel op wethouder schieten: makkelijk scoren


Ruud Gullit was en is een levende legende… als voetballer. Als trainer was hij minder succesvol en in 2005 bleek dat hij Feyenoord, in een de tijd dat daar nog wat te besteden was, maar niet aan het voetballen kreeg. Met zijn woorden ,,Ik ben niet te benijden’’, viel hij voor het oog van elke voetballiefhebber een beetje van zijn voetstuk. Vijf jaar later gold zo’n beetje hetzelfde voor clubicoon Mario Been. Goed, het geld was op, maar er stond toch nog een behoorlijke mix van ervaring en jong talent op het veld, die hij, ondanks zijn enorme inzet, maar niet ‘aan de praat’ kreeg. U vindt dit vast een wat lange introductie voor een column over de Zwijndrechtse wethouder Elbert Vissers, maar ik kan niet anders. Ik zie in Elbert namelijk iets van beide trainers terug. Elbert is, net als Ruud, niet te benijden en werkt zich, net als Mario, een slag in de rondte. Toch krijgt hij het maar niet voor elkaar om zijn zaakjes – de man gaat over de sport in Zwijndrecht – op de rails te krijgen. Daar kan Elbert persoonlijk niet zoveel aan doen, want het probleem was er al vóórdat hij er was: Zwijndrecht heeft simpelweg te weinig ruimte voor sport en  te weinig geld voor onderhoud van de sportzalen en sportvelden die er wél zijn. Dus klagen de clubs steen en been en gaat er regelmatig een wanhopig mailtje van de een of andere voetbal-, turn- of hockeyclub naar de gemeenteraad. Die vergadert elke twee weken en heeft dan de bal steevast voor het intikken.
Bij elke raadsvergadering wordt er met hagel op de wethouder geschoten en dat is makkelijk scoren, want gegarandeerd raak. En dat begint Elbert, (hij is, om in voetbaltermen te blijven, zeker geen pannenkoek) steeds meer te ergeren. De wethouder heeft de raad laten weten in gezeur geen energie meer te willen steken, maar stelde wel een ambtenaar aan die zich louter en alleen met het onderhoudsbeleid van sportcomplexen gaat bezig houden. Ik hoop dat die ambtenaar íets weg heeft van, laten we zeggen, Guidetti, want anders is ook hij niet te benijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s