Meedogenloze jacht op gratis parkeerplaatsen


Het valt niet mee, zo’n gemeente besturen en al helemaal niet als het om zoiets lastigs als ‘verkeer’gaat. Dóe je het een, láát je het ander. Verbied je iets ‘hier’, dan doet iedereen het ‘daar’. Leid je het verkeer via een bepaalde route, dan vinden de bewoners van weg die ‘ontzien’ wordt het gemeentebestuur fantastisch. Woon je nou net áán een verkeersader en je ziet de barsten en scheuren in je huis ontstaan, dan zet je het college het liefst op de trein naar Noord-Ossetië. Waar mag of moet gereden worden en, ook zoiets, waar stal je al dat blik? Als het om parkeren gaat heb je in de binnenstad meerdere ‘soorten’ bezoekers. Zo zijn er de dagjesmensen, die komen winkelen, eten, drinken, of iets bekijken. Zij mogen best met de auto komen, maar dat is reuze belastend voor die ouwe binnenstad. En dus leid je die mensen richting parkeergarages en parkeermeters waar je ze flink laat dokken. Maar er zijn ook andere ‘bezoekers’, namelijk mensen die naar de binnenstad komen om te werken in een winkel, of bij een kapper bijvoorbeeld. En je hebt de forenzen, die elders werken en dus zo dicht mogelijk bij het station willen komen. De meedogenloze jacht naar gratis parkeerplekken is elke ochtend in volle gang. Nou zijn die er eigenlijk niet meer in de binnenstad, maar wel in Nieuw-Krispijn, aan en om de Mauritsweg bijvoorbeeld. Da’s hooguit tien minuutjes doorstappen naar het station.
Gevolg: bewoners van die buurt kunnen hun eigen autootje niet meer kwijt en beginnen te morren. Is uitbreiden van het vergunningstelsel dan de oplossing? Het creëert in ieder geval weer nieuwe problemen. Forenzen gingen hun auto massaal in de Transvaalburt parkeren toen het gratis parkeerterrein achter het Centraal Station werd opgeheven. Ook hier werd een vergunningsstelsel ingevoerd, met als gevolg dat veel ‘Transvaalbuurters’ nu even verderop, tussen Reeweg en Krommedijk, parkeren. En nu wordt daar dus dagelijks een heuse parkeeroorlog uitgevochten. Wie de strijd verliest zoekt zijn heil aan de overkant van de Reeweg, in de Indische buurt dus. En wat ligt dáár weer naast? Precies, de Vogelbuurt. Houdt het nog een keer ergens op? Ik vrees nu al voor Dubbeldam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s