Aan de Krommedijk kun je het gras nog écht ruiken…


Het liefst sta ik op zaterdagmiddag langs een Wieldrecht-veld en in de winter wil ik ’s nachts nog wel eens een Feyenoordpyjama aantrekken. Beide liefdes slepen zich, met ups en downs, al heel lang voort. U begrijpt het, ik hou van voetbal. Mag je er in deze tak van sport eigenlijk wel meerdere minnaressen op na houden? Ach, waarom niet? De kans dat de beide clubs ooit ‘om het echie’ tegen elkaar ten strijde zullen trekken is nagenoeg uitgesloten, dus je komt nooit voor een pijnlijke gewetenskeuze te staan. Nou ja, bijna nooit, want er is nog een derde liefde in het spel.
Zij heet FC Dordrecht en het is niet uit te sluiten dat de Schapenkoppen ooit nog eens tegen Feyenoord ‘op de mat’ zullen staan. Beide clubs kunnen voor de beker tegen elkaar loten of Dordt loopt een keer tegen een periodetitel op. Met een paar goeie potjes in de nacompetitie speel je dan zomaar in de hoogste afdeling. Jawel, wishfull thinking, maar dat is nu eenmaal een eigenschap van voetballiefhebbers en, als het om FC Dordrecht gaat, ook precies wat mij ‘aan het lijntje’ houdt. Want, zoals de Britten zeggen ‘hope springs eternal’, hetgeen nét iets sterker klinkt dan ‘hoop doet leven’.
Ik ben er trots op dat er in mijn stad professioneel voetbal wordt gespeeld en ik ben ernstig gecharmeerd van het sfeervolle voetbaltempeltje aan de Krommedijk, waar je het gras nog écht kan ruiken. Ik heb weinig inzicht in het financiële reilen en zeilen van FC Dordrecht, maar ik begrijp dat de club het momenteel niet makkelijk heeft en als gevolg daarvan onder verscherpt toezicht van de KNVB staat. Dat de gemeente in een tijd als deze, dan ook niet mee wil gaan met de plannen van de club voor een nieuw stadion vind ik begrijpelijk en verstandig. Dat de gemeente FC Dordrecht, onder voorwaarden, wil helpen bij het saneren van de schulden vind ik moedig en een goede zaak. Dat is géén opportunisme. Ik geloof écht dat profvoetbal op dit eiland van grote betekenis is voor het imago van stad en streek. FC Dordrecht mag niet verloren gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s