Sterren.nl symboliseert falen RTV Dordrecht


Misschien heeft u gisteravond, even voor achten, nog even de afstandsbediening van uw televisie gepakt om te kijken of er op onze lokale omroep nog iets te zien was van de traditionele dodenherdenking op het Sumatraplein. Mis dus. Nu ja, toegegeven, een eerder opgenomen beeld van het kruis en anderhalf uur later een verslagje. Maar live? Nee.
Het is alweer meer dan tien jaar geleden dat de lokale omroep traditiegetrouw rechtstreeks verslag van deze gebeurtenis deed. Indertijd begreep de programmaleiding beter dan nu hoe belangrijk deze herdenking is, vooral voor oudere Dordtenaren van wie er velen zelf niet bij kunnen zijn.
Bij onze lokale omroep loop je vooral de kans dat je, op momenten die voor deze stad van belang zijn, geconfronteerd wordt met een jolig zingende Joling in het programma Sterren.nl, dat helemaal niets met Dordt te maken heeft, maar nu eenmaal gratis wordt aangeboden en dus vooral als zendtijdvulling fungeert.
sterren.nlSterren.nl symboliseert het falen van RTV Dordrecht. Natuurlijk heb ik er begrip voor dat het voor een lokale omroep in een middelgrote gemeente geen vetpot is, maar ik blijf toch vinden dat RTV Dordrecht op z’n minst de morele verplichting heeft om er op cruciale momenten gewoon bij te zijn. Ik begrijp ook dat zo’n live-uitzending geld kost, maar je weet wanneer die gebeurtenis er aan komt, dus het moet toch mogelijk zijn om de benodigde financiën daarvoor in een vroegtijdig stadium bijeen te garen.
Henk Bax van het Oranjecomité leefde in de veronderstelling dat het dit keer ging lukken. ,,Ik was uitgenodigd voor een beloftevol gesprek bij de omroep, maar dat eindigde met het verhaal dat wij dan eerst maar eens 2500 euro moesten ophoesten. Wij hebben niet eens geld, aangezien de gemeente de kosten van de jaarlijkse herdenking draagt. Ik voelde me flink te grazen genomen, omdat ze ons eerst lekker maakten met plannen en ons vervolgens het kostenplaatje in de maag wilden splitsen. Ze schijnen nog een poging te hebben gedaan om de rekening bij de gemeente neer te leggen, maar ik heb vernomen dat ze daar fijntjes hebben laten weten geen gaatje in hun hoofd te hebben.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s