Een griezelig ‘schreeuw’-feestje op de Ark van Noach


bertdorenbosNou was ik eigenlijk wel blij met die Ark. Niet alleen omdat het een bijzonder ding is, maar vooral omdat die boot toeristen aantrekt die wellicht ook in de stad een tientje stuk slaan, zodat de lokale middenstand meeprofiteert. Nu had Ark-bouwer en self-proclaimed Noach, Johan Huibers het in zijn prognoses over 300.000 bezoekers per jaar, maar daar geloof ik niks van. Ik denk dat 100.000 bezoekers per kalenderjaar het maximum zal zijn, al mag ik het graag mis hebben, want hoe méér mensen er komen, hoe beter het voor Dordt is. Of zijn Ark-gangers helemaal niet bereid om, na afloop van hun bootjesbezoek, nog een terrasje in de binnenstad te pakken? Zijn het van die droogstoppels die hun eigen boterhammetjes meenemen en na afloop direct weer hun auto opzoeken om koers richting A15 te zetten? Ik verwacht dat in ieder geval wel van die malle aanhangers van de stichting ‘Schreeuw om Leven’, die op 1 september hun seizoenopening op de Ark gaan ‘vieren’. Het is dat clubje christenfundamentalisten van die voormalige EO-directeur Bert Dorenbos en zijn huiveringwekkende echtgenote Wichertje; dat clubje dat van die plastic embryootjes bijsluit bij persberichten, dat clubje dat ons ooit in een ‘documentaire’ probeerde wijs te maken dat een embryo bij een abortus, een angstkreet uitslaat; dat clubje dat homoseksualiteit (homo’s leiden een losbandig seksleven) als een ernstige ziekte en euthanasie als moord bestempelt; dat clubje dat wil dat meisjes zich zedig kleden ‘omdat jongens nu eenmaal snel opgewonden raken’. Die enge sekte ziet (of beter gezegd ‘zoekt’) ook een relatie tussen borstkanker en abortus: ‘wie abortus laat plegen loopt een groter risico op borstkanker’. Bangmakers zijn het en wat mij betreft mogen ze met z’n allen lekker een stukje gaan varen op die Ark. Ik zou zeggen héél hard roeien richting Azoren en bij Hoevelaken rechtsaf tot je het licht ziet.
Zou Ark-bouwer Johan Huibers van diezelfde club zijn of stelt hij, als een waar ondernemer, alleen maar zijn bootje ter beschikking voor dit griezelfeestje? Ik hoop het laatste, anders mag hij met zijn Ark, wat mij betreft, vandaag nog het ruime sop kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s