‘De Plus’, the Bad and the Ugly


Willem_HolleederDe uitgever van het weekblad Nieuwe Revue zal er niet wakker van liggen en Willem Holleeder stapt vandaag vermoedelijk net zo vrolijk als andere dagen op zijn scooter voor een zonnig rondje PC Hooft. De actie van de Dordtse supermarkthouder Piet Boerman om De Nieuwe Revu voorlopig niet meer te verkopen in zijn Plus-filiaal aan het Eemsteynplein zal Holleeder, vanuit financieel oogpunt, sowieso worst wezen omdat hij tóch geen rooie cent ontvangt voor zijn pennenvruchten. Afgelopen woensdag legde Justitie immers al op voorhand beslag op de eventuele inkomsten die de Heineken-ontvoerder uit zijn columns voor het tijdschrift zou ontvangen. De actie is dus vooral symbolisch. Dordtenaar Piet Boerman is namelijk een man van principes en hij wil met zijn weigering om het weekblad in ‘zijn’ schappen te leggen een daad stellen. Boerman kan zich namelijk niet vinden in het feit dat de uitgeverij zichzelf ‘verrijkt’ met inkomsten die binnenkomen dankzij de inspanningen van een crimineel als Holleeder.
,,Het is niet zozeer het feit dat Holleeder een column schrijft, maar de insteek van Nieuwe Revu is het verhogen van de omzet. Daar wil ik, indirect of direct, niet aan meewerken,” aldus de supermarktbaas, die met zijn actie inmiddels landelijk het nieuws haalde. Tien andere supermarkten in Nederland hebben het voorbeeld van de Dordtenaar inmiddels gevolgd en Boerman hoopt dat er meer winkels zullen volgen. Ik vind het persoonlijk wel een stoere actie van deze supermarkthouder, al vrees ik dat hij er exact het tegenovergestelde mee bereikt dan wat hij wellicht voor ogen had. Alle media-aandacht die hij nu krijgt zal de verkoopcijfers van de Holleeder-Revue namelijk alleen maar doen stijgen. Niet voor niets reageert hoofdredacteur Erik Noomen in de media zo vreselijk rustig en begripvol op Boermans demonstratieve daad. Van binnen denkt hij namelijk: ,,Dit is wel héél lekker voor m’n oplagecijfers.”
Nee, de échte boefjes in dit spel zijn een geldbeluste uitgever en een principeloze hoofdredacteur. De ‘good guy’ heet Boerman en ik hoop dat de firma Heineken vanavond een grote gratis pallet met van die groene blikjes op zijn stoep zet. Proost Piet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s