Hé, daar hangt het parapluutje van de premier


paraplusToegegeven, het Portugese plaatsje Agueda is van zichzelf wat pittoresker dan ‘good old’ Dordt en de paraplu’s die er in juni boven het allerleukste winkelstraatje ‘zweefden’ zorgden vooral voor verkoeling onder de brandende zon. Hoe dan ook is het de moeite waard om vandaag naar de Vriesestraat te komen, want ook al zal het hier niet zo bloedheet zijn als in Agueda, u kunt hier wel onder een vergelijkbaar ‘dak’ van paraplu’s wandelen. Het is een vrolijk gezicht en tevens het zoveelste nieuwe hoofdstuk in het handboek: ‘Hoe geven we de Vriesestraat een nieuwe impuls?’
Dat handboek bestaat niet echt, maar het zou geschreven kunnen zijn door de gezamenlijke winkeliers uit de Vriesestraat die, onder aanvoering van onderneemster Corinne Vermeij, alweer geruime tijd enthousiast bezig zijn alles uit de kast te halen om meer winkelend publiek te trekken. Het begon met een Twitterberichtje dat door Vermeij ‘gezien’ en ‘doorgeplaatst’ werd. Onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ wist zij haar enthousiasme over te brengen op haar collega-winkeliers en voordat hij het goed en wel besefte was de handige Piet Verboom van de lokale ijzerwarenwinkel tot projectleider paraplu’s gebombardeerd. Verboom kwam, zag en bouwde een veilige constructie.
Winkelier Corinne Vermeij verdient wat mij betreft een lokale ondernemersprijs, of op z’n minst de ‘zwaan-kleef-aan-bokaal’, want alleen al haar oproep om paraplu’s te komen doneren trok extra publiek naar de straat. Het Dordtse Tweede Kamerlid Gerard Schouw (D66) haastte zich om, in het kader van de verkiezingen, een partijpluutje te komen overhandigen en vervolgens kon ook VVD-lijsttrekker Mark Rutte, bij zijn bezoek aan Dordt, twee weken geleden, niet achterblijven. Corinne haalde zelfs het landelijk nieuws met haar initiatief en vandaag hangen er over de 500 meter lange Vriesestraat, meer dan tweeduizend paraplu’s op drie-en-een-halve meter hoogte. Daartussen, even goed zoeken, hangt ook een parapluutje van de (nu nog demissionaire) premier van Nederland. Als hij nog een goeie pr-mevrouw zoekt… ze heet Corinne en ze runt een chocoladewinkeltje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s