Horeca Scheffersplein moet ‘er samen uitkomen’


scherffersplein

Al heel lang woonde ik in Dordrecht eer pas tot mij doordrong dat het Scheffersplein eigenlijk een brug is. Misschien dom hoor, maar ik had me als jochie eerlijk gezegd nooit zo bezig gehouden met de vraag waar dat water van de Voorstraathaven naar toe ging.
In mijn jonge jaren was het Scheffersplein geen horecaplein, maar vooral een grote lege ruimte, met daarop min of meer centraal (hij staat niet in het midden) het bronzen beeld van schilder Ary Scheffer. Echte Dordtenaren noemen het beeld liefkozend en soms misprijzend ‘Aai van de Beurs’.
Maar goed het plein is dus een brug en die brug is een beetje versleten. Tja, dat krijg je als je er eerst een parkeerterrein van maakt en er ook nog eens loodzware vrachtwagens op toelaat om de winkels te bevoorraden. Dan gaat ie een keertje kapot. En dus moet het plein dat eigenlijk een brug is gerepareerd worden en dat gaat vermoedelijk een half jaartje duren. Oh ja, het moet ook nog in de zomer, want dat schijnt iets met waterstanden te maken te hebben. En toen was het gewoon een kwestie van wachten op het eerste hoorngeschal van de horeca, want er is altijd wel weer iemand die roept dat zo’n reparatie terrasomzet gaat kosten. Dat geloof ik best, maar in de winter kan het ook niet, want dan zitten we met de Kerstmarkt en de schaatsbaan, dus eigenlijk is er nooit een goed moment om eens lekker aan de slag te gaan. ,,Als we niet het hele plein tot onze beschikking hebben kunnen we net zo goed gelijk gaan sluiten’’, roept een van de ondernemers weer eens lekker voorspelbaar. ,,Misschien een beetje schuiven met stoeltjes?”, stelt wethouder Rinette Reynvaan nog moederlijk voor. En ze heeft nog gelijk ook. In plaats van zeuren moeten de horecabonzen er gewoon samen uitkomen. Maar dat vinden sommige neringhouders (ze zijn niet allemaal vriendjes van elkaar) best moeilijk… ‘er samen uitkomen’. Ik vraag me af welke ambtenaar zijn tanden op deze klus gaat stukbijten. Hij of zij moet diplomatiek zijn, goed kunnen rekenen en van puzzels houden. Liefst geen drinker.

Eén reactie

  1. Place d Ary is er al afgegooid door de rakkers
    Dus nu ff de rest en dan weer ff doorbijten en er echt iets van maken? door de rakkers
    Met een klantvriendelijk terras door de rakkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s