Ja hoor, de oppositie is nu ineens héél erg pro-stadion…


FC-Dordrecht-beker-3Beetje goedkoop van de gezamenlijke oppositie om de publiciteit te zoeken met een solidariteitsbetuiging aan het actiecomité ‘Red Onze Club’. U weet wel, dat is dat groepje FC Dordrecht-fans dat bezig is om zoveel mogelijk handtekeningen in te zamelen met als doel om het gemeentebestuur er alsnog toe te bewegen de helpende hand te bieden in de realisatie van een nieuw stadion(netje) voor de lokale FC. Die supportersactie is op zich sympathiek, maar die plotselinge ‘support’ van de oppositie is een beetje een kinderachtige manier van doen om achteraf tóch nog ‘iets van een gelijk’ te halen. Als er nou nog verkiezingen zaten aan te komen kan ik me er nog wel iets bij voorstellen (FC Dordrecht-aanhangers mogen immers ook stemmen) maar nu komt het wat ongeloofwaardig over.
Het is niets anders dan ‘een harde tackle van achteren’ naar het huidige college dat niet wilde meegaan in de plannen voor een nieuw stadion voor de noodlijdende profclub. Wat je er ook van vindt, die beslissing is genomen op basis van gezond verstand. Het businessplan van FC Dordrecht was behoorlijk schamel en vooral gebaseerd op wishful thinking. Nee, de gemeente zou niet eens financieel risico lopen, want het hoefde alleen maar een stukje grond ter beschikking te stellen en de rest kwam dan vanzelf met investeerders en grote bedrijven in dat nieuwe stadion. Mocht het dan allemaal tóch mislukken dan was er ook niks aan de hand. Dan heb je toch gewoon die grond weer terug, met een leeg voetbalstadionnetje d’r op?
Maar wat moet je daar als college dan mee? Zelf gaan voetballen tegen de oppositie? Nee, alles weer afbreken natuurlijk. Alsof dát niets kost. Met drie van de vijf wethouders is de partij Beter voor Dordt in dit college sterk vertegenwoordigd en van die partij mag je rustig stellen (dat is ook de basis van het succes geweest) dat men er erg gevoelig en vatbaar is voor geluiden uit de lokale samenleving. Met dat in het achterhoofd is het juist prijzenswaardig dat dit college de feiten van de emoties heeft losgekoppeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s