Kloostertuin open: zo soms zegeviert het gezonde verstand


kloostertuinMet klagen, zeveren en zeuren haal je makkelijk de krantenkolommen (zemelaars hebben blijkbaar een goeie pr) en dus ben ik blij dat zo nu en dan tóch het gezonde verstand zegeviert. Dat waren mijn eerste gedachten toen ik vernam dat de Kloostertuin in de binnenstad ’s nachts niet zal worden afgesloten met hekken. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de al verleende vergunningen voor deze peperdure nachtafsluiting (het zou alles bij elkaar op z’n minst een ton en misschien zelfs wel het dubbele gaan kosten) in te trekken. Nu is die beslissing om dat stadsparkje, want dat is het inmiddels wel geworden, ‘s avonds op slot te gooien overigens niet op financiële gronden genomen (hoewel mooi meegenomen) maar vooral op grond van het feit dat het simpelweg onzin is om het wél te doen. Het gemeentebestuur heeft namelijk geconstateerd dat het al met al best meevalt met de nachtelijke overlast van ‘hangjeugd’ in de Kloostertuin. En áls er al dan al enige sprake was van overlast dan was die er vooral juist overdag en voor het overgrote deel ‘afkomstig’ van de nabijgelegen basisschool die er wel eens pauze houdt. In dat geval is overlast ook wel een heel subjectief begrip, want de een heeft nu eenmaal sneller last van spelende kinderen dan de ander.
Het zou overigens ook organisatorisch een moeilijke zaak worden, omdat er blijkbaar heel veel huizen zijn met een achterdeur aan de Kloostertuinkant en dus zouden zo’n honderd omwonenden ook aanspraak maken op een poortsleutel. Er waren zelfs al mensen die zich hadden voorgenomen die sleutel te gebruiken om de poort ‘s nachts juist open te gooien in plaats van dicht. Die mensen hebben namelijk een beetje genoeg van dat handjevol notoire klagers in die buurt, dat zich al sinds jaar en dag nogal dominant manifesteert. Van een van de meest fanatieke klagers is zelfs bekend dat hij het overgrote deel van het jaar niet eens in Nederland woont.
Een levende stad is een open stad, begrijpen gelukkig de meeste omwonenden van de Kloostertuin en hekken zijn er voor schapen… niet voor Schapekoppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s