Krijgen we na de sorrycultuur nu de jammercultuur?


Stoop, TeunisWe hebben een ‘jammer’-wethouder in Hendrik-Ido-Ambacht. Nou wil ik niet beweren dat Teunis Stoop de hele dag loopt te jammeren hoor… nee, hij VINDT vooral een heleboel dingen jammer. Vooral dingen die niet doorgaan betreurt hij in hoge mate en hij weet daarbij met een bloedernstig gezicht de suggestie te wekken dat hij, behalve dan dat hij het allemaal ‘écht ontzettend jammer’ vindt, er zelf niet zo heel veel mee te maken heeft.
Neem nou dat gezamenlijke plan van ‘zijn’ Ambacht en buurgemeente Zwijndrecht, om eens lekker prestigieus te gaan bouwen aan de Noordoevers (ik had het daar in mijn column van gisteren al over): die plannen werden afgeblazen á raison van minimaal tien miljoen aan betreurenswaardige eurootjes onder het motto ‘doorgaan wordt nóg duurder’. Hier hebben dralende, muggenziftende Zwijndrechtse en Ambachtse bestuurders (later ook Drechtstedenbestuurders) simpelweg hun onkunde ten toon gesteld. En wat is de reactie van Stoop? Hij vindt het ‘jammer’ dat het zo gelopen is: ‘Woningbouw op die plek’, zo beweert hij met droge ogen, ‘was echt een toegevoegde waarde geweest, ook al in aansluiting op de wijk Volgerlanden.’
Eerder al vond diezelfde wethouder het ook ‘heel jammer’ dat de plannen voor de bouw van die megakerk (Petrakerkgemeente), na fel protest van de inwoners, werden afgeblazen en minstens zo ‘jammer’ vond hij het ook dat een streep moest worden getrokken door de nieuwbouwplannen van Yulius, vanwege het feit dat die instelling wel heel dicht ‘bovenop’ een gevaarlijke gasleiding gebouwd zou worden. Ook rondom deze plannen was veel onrust in het dorp ontstaan.
Bijzonder ‘jammer’ ook vindt Stoop het dat honderden bomen rond het Perenlaantje, een beschermd natuurgebied in Ambacht, moeten worden omgehakt om woningbouwplannen op deze plek te kunnen realiseren.
Is Ambacht de geboorteplaats van een nieuwe trend in de politiek? Krijgen we na de sorry-cultuur met haar lege excuses nu de jammer-cultuur? Gaan alle politici nu voortaan professioneel een potje meehuilen met de wolven in het bos om hun eigen verantwoordelijkheid op die manier van zich af te schuiven? Het zou een jammerlijke ontwikkeling zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s