Kleindenkerij, gesteggel en afgunst worden duur betaald


noordoevers-maquetteHet bestuur van de Drechtsteden wil stoppen met de woningbouwplannen voor de Noordoevers. Doorgaan levert namelijk een verlies op van ruim 25 miljoen euro. Ook stoppen kost geld, maar dan wel wat minder: naar schatting hooguit een miljoentje of uuuhh… tien.
Hè… wat? Tien miljoen? Van wiens geld dan? Nou, van ons geld, van uw geld. Uw belastingcenten gaan namelijk in rook op als gevolg van kleindenkerij, afgunst, onderling wantrouwen en amateuristisch getijdrek van amateurbestuurders die met gemeenschapsgeld pokerden. Wat zegt u? Onzin? Het is allemaal de schuld van die mondiale crisis die tot gevolg heeft dat niemand meer een huis wil kopen en dat geen bouwbons er nog heil in ziet om voor de kat z’n accordeon te gaan lopen bouwen? Ja, da’s best een plausibele smoes, maar als ik er met m’n schapenkoppenverstand naar kijk had het allemaal voorkomen kunnen worden. Want als er niet eerst tientallen jaren door bestuurlijke prutsers oeverloos (sorry voor de woordspeling) over die Noordoevers op deels Ambachts en deels Zwijndrechts grondgebied, gesteggeld zou zijn, dan hadden die 1300 woningen (of op z’n minst de helft ervan) er al gewoon gestaan en waren ze al lang en breed verkocht aan welgestelde pensionado’s met behoefte aan een beetje leuk uitzicht tussen hun geraniums.
Het plan Noordoevers bestaat namelijk al ruim twintig jaar, maar wantrouwige, aanvankelijk Zwijndrechtse en Ambachtse kleindenkers die elkaar het licht in de ogen niet gunden drukten voortduren op allerlei remmetjes. Ook toen het project Noordoevers tot Drechtstedenproject ‘gepromoveerd’ werd bleef het getouwtrek en oeverloos geleuter aanhouden, want in Drechtstedenverband is er eigenlijk niemand de baas en waar niemand de baas is gebeurt er meestal ook niets. En dus besloot de gemeente Dordrecht, na veel gezeur en gezever die Noordoevers-kar te gaan trekken. Maar ja, toen was het alweer maart 2012 en zaten we met z’n allen midden in een vette crisis en was het eigenlijk alweer véél te laat om het desastreuze Noordoevers-tij nog te kunnen keren. Talk is cheap, luidt een spreekwoord in Engeland. Niet in de Drechtsteden. Daar kost langpraterij een miljoentje of uuuhh… tien.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s