Ik zeg: rails weg en opheffen dat Centraal Station


CSDIk heb een idee. Laten we dat Centraal Station in Dordrecht gewoon opheffen en dan kan de NS het mooi zelf uitzoeken met z’n tuttige treinstelletjes. Tuffen ze voortaan toch gewoon lekker via de Hoeksche Waard naar het zuiden. Ach, die spoorkneuters willen eigenlijk al heel lang van Dordt af. Al sinds de wederopbouw dreigen ze met opheffen van intercity-verbindingen van en naar Hollands oudste stad en als het aan de NS ligt kan ik volgend jaar niet eens meer via het spoor rechtstreeks naar Antwerpen. Nee, geef de NS zijn zin en we reizen straks weer ouderwets met de diligence naar de grote steden. En voor m’n stappende dochter heeft dat station ook al geen betekenis meer, want tante Spoor heeft de nachttreinen richting Rotterdam en Breda uit het spoorboekje zitten weggummen. Het liefst laat de NS hier alleen nog maar chloortreinen langs denderen en ouderwetse stoomlocomotefjes wat roestige wagonnetjes richting Rotterdam en vice versa slepen, want Dordt is voor dat blunderclubje totaal niet belangrijk… hooguit een hinderlijk koffievlekje op de nationale spoorkaart.
En nou willen die Utrechtse prutsers ook nog voorkomen dat ik straks vanaf de binnenstad, onder het station door naar het Weizigtpark loop. Mijn hond Blafmans en ik lopen vaak die kant op omdat zich in dat park de dichtstbijzijndste ‘uitrenplek’ voor viervoeters bevindt. Ik mag straks alleen nog doorlopen als ik in het bezit ben van een OV-kaart, want, stel je voor, ik zou wel eens een zwartrijder kunnen zijn. Maar ik WIL helemaal geen OV-kaart… ik WIL niet eens door de NS vervoerd worden. Als er in dit land drie boomblaadjes op de rails liggen kom ik met een beetje mazzel op z’n vroegst drie dagen te laat, uitgehongerd, ongeschoren en als vermist opgegeven op mijn bestemming aan. En als het hier anderhalve graad vriest denken die boemelaars al dat de rayonhoofden bijeen geroepen worden en leggen ze het complete netwerk stil. Ik zeg: weghalen die rails. Van dat prachtige stationsgebouw maken we gewoon een heel leuk bruin café. Wie wil er dan nog weg van dit eiland?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s