Een wandelingetje om parkeercentjes in de zak te houden


Albert-Schweitzer-Ziekenhuis-EGM-architecten-03Het was te verwachten en het gebeurde ook: Sterrenburg slibt dicht. Het is er zoeken geblazen naar een parkeerplek voor de heilige koe. De blikophoping speelt zich in bijna héél Sterrenburg af, maar het ergst is het wel in Sterrenburg 1 en dan vooral aan en nabij de Oudendijk, de Kapteynweg en de Galileilaan. Grootste boosdoener is het Albert Schweitzer Ziekenhuis, nou ja, niet het ziekenhuis zelf natuurlijk… het zijn de mensen die in het ASZ werken of er op bezoek komen. Zij willen, op zich begrijpelijk, geld uitsparen door gratis in de nabije omgeving te parkeren en daar hebben ze best wel een wandelingetje voor over. Dat stukje lopen wordt trouwens een steeds groter stukje, want inmiddels beginnen ook Sterrenburgse straten die verder van het ziekenhuis af liggen, vol te stromen met in het ASZ werkende dagparkeerders. Ook gebruikers en medewerkers van de Sportboulevard en bedrijven op het Gezondheidspark hebben er wel een wandelingetje voor over om, in deze crisisvolle tijden, de parkeercentjes in de zak te kunnen houden. Gevolg: steeds meer parkeerplekken in een steeds ruimer wordende omgeving staan volgestouwd met blik en het grote, speciaal voor Gezondheidspark en Sportboulevard aangelegde parkeerterrein, blijft voor het overgrote deel leeg. Wie in het ziekenhuis werkt mag daar voor één euro per dag parkeren, maar blijkbaar is dat toch een hele euro te veel. Ik weet niet precies wat ik daarvan moet denken: verpleegkundigen verdienen in mijn ogen veel te weinig voor het arbeidsintensieve en verantwoordelijke werk dat ze doen en dus wil ik die 20 euro in de maand zeker niet bagatelliseren. Aan de andere kant onttrekken ze parkeerplekken aan de buurtbewoners die natuurlijk graag dicht bij huis parkeren. Nee, daar hebben ze geen recht op (ik ken Sterrenburgers die letterlijk het openbare parkeerplekje voor hun deur claimen), maar ik vind het wel begrijpelijk en rechtvaardig als bewoners van een bepaalde straat in hun eigen straat kunnen parkeren. En wat nu? Een speciale parkeerkaart voor omwonenden lijkt zich aan te dienen. Maar nu de hamvraag: wordt dat een gratis vergunning of is hier een melkkoetje in de maak?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s