Niks storing, gewoon een blunder van HVC


Ze haakten af of begonnen er nooit aan. Ze hebben geen laptop of pc en geen mailadres. Ze ‘Facebooken’ en Twitteren niet, maar ze schrijven nog brieven met een heuse pen en ze weten uit hun hoofd hoe laat de brievenbus om de hoek ‘gelicht’ wordt. Het zijn de digitale daklozen van vandaag.
Vooral veel ouderen hebben de boot gemist in de wiki-wereld van bits en bytes. Daar kun je van alles van vinden, van ‘ach gossie’ tot ‘eigen schuld, dikke bult’, maar intussen komt deze groep steeds verder buiten de samenleving te staan. Nee, ik wil ze niks verwijten, al denk ik bij sommige (nog kwieke) ouderen wel eens, doe een beetje moeite, koop een computertje, bel een handig neefje en er gaat een wereld voor je open. Maar los van die ‘schuldvraag’ blijft het een feit dat de digitale samenleving niet voor iedereen is weggelegd. Voor sommigen is het nu toch echt te laat. Niet alle ouderen zijn immers jong en snel van geest, om nog maar te zwijgen van lichamelijk mankementen. Alsnog aanhaken is voor hen geen optie. Die groep is groter dan je denkt; we hebben het over vele duizenden stad- en streekgenoten van vaak ver boven de 70 jaar, veelal plichtsgetrouwe mensen, die zorgvuldig en vanuit volle overtuiging hun afval scheiden.
Vooral voor die mensen was dat papieren afvalkalendertje van inzamelaar en verwerker HVC reuze handig en dat ding werd dan ook keurig in de keuken of op het toilet opgehangen.
VullisDie papieren kalender is nu opgeheven. Jammer, maar niet getreurd, want er is altijd wel een handig neefje die dat kalendertje even wil downloaden en uitprinten. Mooi niet dus, want miljoenenbedrijf HVC is blijkbaar niet in staat om een digitale versie van die kalender op haar website te krijgen (niks storing, gewoon verkeerd ingeschat) en netjes de telefoon opnemen is er al helemaal niet bij. Je zou die peperdure directie en die Raad van Commissarissen van HVC toch eigenlijk moeten verplichten om dat kalendertje vandaag nog hoogstpersoonlijk bij deze ouderen aan huis te bezorgen. Nee, niet met de dienstwagen, ga maar lekker fietsen. Da’s beter voor het milieu.

Eén reactie

  1. HVC kan natuurlijk ook even snel naar de drukker lopen om alsnog een papieren exemplaar te produceren ! (goedkoper dan een antwoordsysteem om op 100.000 klantenvragen te reageren).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s