HVC wint nu al trofee ‘blunderbedrijf van het jaar’


Waarom gaat het altijd mis met het ophalen van huisvuil in stad en streek tijdens en vooral na die feestelijke decembermaand? Dit keer was het zelfs nog een grotere rotzooi dan in andere jaren, wat natuurlijk vooral te maken heeft met dat geniale idee van afvalverwerker HVC om dat ouwe vertrouwde papieren ophaalkalendertje weg te bezuinigen. Dat was nog tot daar aan toe, maar HVC kreeg het tot gisteren maar niet voor elkaar om iets van een ophaalschema op de eigen website geplaatst te krijgen. Een excuus vanwege het eigen onvermogen kon er op de eigen homepage niet af. Blijkbaar was de systeembeheerder op vakantie, hetgeen me eerlijk gezegd een beetje doet denken aan die ouwe mop over de Belgische luchtmacht die aan de grond moest blijven wegens ziekte van de piloot.
In zo’n beetje de hele stad en ook in andere Drechtstedengemeenten puilden vuilcontainers en glasbakken de afgelopen dagen uit en stonden er allerlei kliko-varianten, gevuld met papier, huisvuil of tuinafval op straat te wachten op… tja, op wie eigenlijk?
Dat krijg je er nou van: we hebben geen notie meer welke bak we op welke dag de straat op moeten rollen. Los van die kalenderblunder raakt HVC elk jaar, rond de feestdagen ook een beetje in de war van het gegeven dat de decembermaand ‘afwijkend gedrag’ vertoont: dan zijn er zomaar ineens winkels, bedrijven en kantoren dicht en gaan er een heleboel werknemers snipperen of op vakantie omdat er, zoals dit keer bijvoorbeeld, een ‘loze’ maandag tussen het weekend en de Kerst en een ‘loze’ donderdag en vrijdag tussen de Kerst en het weekend daarop zat. Een beetje geolied bedrijf weet daar ruim van te voren op in te springen, maar bij HVC laat men zich blijkbaar elk jaar weer graag verrassen.
Nee echt, ik vind het knap van HVC dat het al in de eerste week van januari de wisselbeker voor blunderbedrijf van het jaar heeft weten binnen te slepen. Op die beker, die volgende week aan de directie wordt overhandigd, graveren we (met dank aan Henk Spaan) de volgende tekst: ‘Vuilnisman… mogen deze zakken óók mee!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s