Berlusconi, burgemeester van Molenwaard. Wie wil dat niet?


Molenwaard3

Ik woon dan wel niet in de Molenwaard, maar ik was toch wel nieuwsgierig naar de enquête van deze kersverse gemeente over ‘het profiel’ van de aldaar te benoemen burgemeester. Daar mogen de inwoner een beetje over meedenken. Nou… niet dus, want die hele vragenlijst is een nietszeggend routekaartje naar de bekende weg, opgezet om de indruk te wekken dat u meedenkt of hooguit om te voorkomen dat Silvio Berlusconi een gooi naar de prijzen doet. Het viel trouwens nog niet eens mee om op de website van Molenwaard te komen, want http://www.molenwaard.nl blijkt in handen te zijn van een jachthaven, dus de nieuwe gemeente heeft besloten om haar eigen website ‘dan maar’ van de titel http://www.dewaardwerkt.nl te voorzien. Maar goed, die site werkt in ieder geval, dus aan de slag dan maar. Bij alle vragen die ik met ja of nee kon beantwoorden heb ik bewust de niet voor de hand liggende antwoorden (dus meestal ‘nee’) aangevinkt. Conclusie: de nieuwe burgemeester van Molenwaard gruwt van burgers, spuugt op het geloof en vindt dat de inwoners vooral niet moeten mekkeren over veiligheid en leefbaarheid. Zij (want een vent motten we daar niet) is geen ‘frisse’ meid, en heeft totaal geen bestuurlijke ervaring. Verder is zij noch daadkrachtig , noch ‘veerkrachtig’ en springt zij bij de eerstvolgende calamiteit gillend van een brug. Eigenschappen als onbetrouwbaarheid en maling hebben aan alle inwoners zijn ook cruciaal voor de nieuw te benoemen burgermoeder van Molenwaard.
Dát is wat je overhoudt als je die enquête precies ‘omgekeerd’ invult, maar dat doet natuurlijk niemand, want als ik u vraag of u op zelfstandig ademhalen, een toilet binnenshuis en een auto met wielen gesteld bent, zult u, mits niet al te dronken, altijd ‘ja’ antwoorden. En dus had die nieuwbakken gemeente die hele vragenlijst net zo goed achterwege kunnen laten, want het is eigenlijk pure volksverlakkerij en een belediging voor de intelligentie van elke rechtgeaarde Molenwaarder. Probeer het maar eens… beantwoord alle vragen met ‘nee’ en wie krijg u? Jawel, Silvio Berlusconi. Nee erger nog, z’n aan lager wal geraakte achterlijke neefje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s