Wie verzint dat… tè veel horeca op het Statenplein?


broodje‘All’s fair in love and war’ luidt een Brits spreekwoord. Strikt vertaald zou je kunnen stellen dat in tijden van liefde en oorlog alles geoorloofd is, al moet je dat niet letterlijk opvatten. Bedoeld wordt dat er in het leven momenten zijn waarop je niet te veel over details moet mekkeren. Soms moet je gewoon tevreden zijn met wat je aangeboden krijgt, of sterker nog ‘pakken wat je pakken kunt’. Tot die ‘momenten’ zou je ook deze crisisvolle tijden kunnen rekenen. Geloof me, ik wil u niet de put in praten, maar we schijnen ons toch echt midden in een heuse recessie te bevinden. En zo tref je nog net geen hond, maar toch op z’n minst paard in je runderlasagne aan, zijn de rijen bij de skilift dit jaar opvallend korter en die bij de voedselbank juist langer. Crisis kun je voelen in je portemonnee en zien in je directe omgeving. De binnenstad bijvoorbeeld bevindt zich nou niet in de meest florissante fase van haar bestaan. Als je de lege winkelpanden bij wijze van spreke zou slopen, kun je in de Voorstraat een leuke slalom langlaufen. En daarom begrijp ik niet dat er in dit soort slappe tijden zo moeilijk wordt gedaan richting ondernemers die iets willen. Zo bracht de Adviesraad voor Detaihandel een negatief advies uit over de plannen voor een filiaal van Delifrance aan het Statenplein (op de plek waar de Free Record Shop zat). Op dat plein, zo beweerde de Adviesraad met droge ogen, zit al veel te veel horeca. Ja hoor, tuurlijk… tè veel horeca in Dordt. Wist u dat het aantal zaken waar je in deze stad een hapje kunt eten tafels ver onder het landelijk gemiddelde ligt?
Maar gelukkig zijn er nog mensen die zo’n Brits spreekwoord wel begrijpen, dus dat malle advies is nu weer teruggedraaid en er komt dus een heuse Delifrance, al laat dat nog even op zich wachten. Er is namelijk een nieuw probleem gerezen, want nu zijn er ineens twee ondernemers die een Delifrance in het centrum willen beginnen. ‘Crisis… what crisis?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s