Kom snel rijdende rechter… het broeit in Nieuw-Lekkerland


nieuw-LekkerlandHoogste tijd dat de Rijdende Rechter koers zet richting Molenwaard, want dáár, om precies te zijn in ‘deelgemeente’ Nieuw-Lekkerland, broeit het. Je zou verwachten dat het dreigende volksoproer in dit ‘goedgristelijke’ dorp een kerkelijke achtergrond heeft, maar nee, het gaat om veel belangrijkere zaken, namelijk om voetbal. Even de feiten: de plaatselijke voetbalclub v.v. Nieuw-Lekkerland zit hier al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen. Jarenlang aasde de gemeende Nieuw-Lekkerland (toen nog zelfstandig) juist op dat ene stukkie grond waar de lokale hoofdklasser al sinds mensenheugenis tegen een balletje trapt. Op die grond moesten woningen komen, want de markt schreeuwde daar als het ware om. De voetbalclub wilde eigenlijk helemaal niet weg, maar ja, zoals dat gaat met gemeentelijke verlanglijstjes, die worden meestal werkelijkheid, dus moest v.v. Nieuw-Lekkerland uitwijken naar een ander lapje grond. Zo geschiedde en ze leefden nog lang en gelukkig zou je zeggen. Niet dus. Op die nieuwe locatie betaalt de club zich scheel (ruim een rug per week en dus acht keer zoveel als voorheen) omdat ze de fonkelnieuwe kantine die hier is neergezet van de gemeente moet huren. Ook heeft de club niet de beschikking over vier (beloofd), maar over drie velden en op de nieuwe locatie mag de vriendenvereniging van de club, vanuit de zogeheten bierkeet, geen bier meer verkopen dus ook aan de inkomstenkant wordt pijn geleden. Tot overmaat van ramp mag v.v. Nieuw-Lekkerland, bij aanvang van de thuiswedstrijden en bij doelpunten, nu ook geen muziek meer draaien, want daarover had het te naïeve clubbestuur blijkbaar afspraken gemaakt met de gemeente… afspraken overigens die zijn afgedwongen door de piepkleine lokale buurtvereniging Vriendenschaar, van wie de leden kennelijk snel last van migraine hebben. En nu gaan op de digitale dorpspomp Facebook stemmen op om eens gezellig wat stoeptegeltjes bij de buurtclub door het raam te mikken. Dus rijdende rechter, kom snel en neem voor de zekerheid Ban-Ki moon, Kofi Annan, de Dalai Lama en een peloton Blauwhelmen mee. U kunt parkeren op dat stukje voormalige ‘clubgrond’ dat is vrijgekomen. Daar is tot op heden nog niets gebouwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s