Aan wijn nippende ouders… dat kan de tere kinderziel niet aan


zwanger,, Verzuip jij je toekomst?’’ Ik weet niet wie die term ooit verzonnen heeft, maar zo langzamerhand begin ik okselvlekken te krijgen van die übertruttige slagzin. Stel je voor, zit je na anderhalf uur ‘moddersjokken’ in de kantine lekker met je voetbalmaten een welverdiend tappie achterover te slaan, staat er ineens zo’n zelfgepunnikte maatschappelijk werker naast je die je nou net precies die ene vraag stelt.
Even strak met de noppen afzagen bij de achillespezen en dan een warm plekje voor de cornervlag zoeken zouden mijn voormalige elftalmaatjes geadviseerd hebben.
Sorry hoor, eigenlijk wou ik er niet wéér over beginnen, over dat zure betuttelingsgemekker van allerlei zwaar gesubsidieerde clubjes die zich tegenwoordig lijken te bundelen in wat mij nog het meest aan een gezondheidstaliban doet denken.  Maar ik kan niet anders, want het mega-gemuts heeft weer nieuwe hoogtes bereikt omdat twee Ambachtse basisschooltjes (De Bron en De Waterlelie) op een feestje, waar niet alleen leerkrachten, maar ook ouders en kinderen komen, van plan zijn om, héél gewaagd, een wijntje en een biertje te serveren… nou ja, aan de ouders dan, niet aan de kinderen. Maar alleen al de aanblik van aan rosé nippende ouders is, volgens de projectleider van dat anti-alcoholclubje, schadelijk voor de tere kinderziel. ,,Op die manier gaan kinderen alcohol aan een feestje koppelen en dan is het eind zoek’’, aldus de projectleider (laat me raden, nét van de Universiteit, zelf geen kinderen, maar weet precies hoe je ze op moet voeden). Ach gut en die scholen doen nou juist zo hun best om hun kostbare kroost groot te brengen tot keurig nette Ambachtse burgertjes, die later in keurig nette Ambachtse wijkjes gaan wonen. En keurig nette Ambachters in keurig nette woonwijkjes, die kennen we nou wel. Die worden alleen wat minder keurig en wat minder netjes als geestelijke zorginstellingen als Yulius en Eleos iets te dicht in hun buurt komen. Mensen die in geestelijke nood verkeren zijn in hun ogen op z’n minst kinderverkrachters of seriemoordenaars en moeten zo ver mogelijk weg blijven. Tja, dat krijg je nou als je te weinig zuipt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s