‘Ondeugend getwitter’ over koopzondag op paasmaandag


Open Sunday 301011 Art (CQ Happenings Hero)Never a dull moment in Dordt, want we hadden weer ‘gedoe’ afgelopen maandag. Waarover? Over koopzondag… alleen dit keer dan even niet op zondag zelf, maar op paasmaandag, want feitelijk gesproken is dat ook een koopzondag. Het is natuurlijk even schrikken zo’n ultieme ‘helemaal-niks-te-doen-dag’ die je dan zomaar ineens met je eigen partner op je ouwe vertrouwde bankstel moet doorbrengen. Eigenlijk zat je liever met een nieuwe lief op je ouwe bank, maar dat zit er niet in, dus kies je voor het alternatief, namelijk met je ouwe partner op een nieuwe bank. En om die reden sluit het halve land op Tweede Paasdag al sinds jaar en dag moedig aan in de file richting meubelboulevard.
Meubelboeren weten dat en gooien massaal hun winkeldeuren open, want op tweede paasdag zijn euro’s te verdienen. En hoe zit het dan met die kleine en middelgrote middenstanders? Als het om koopzondagen gaat is het voor deze groep de laatste jaren ‘een beetje zweven’ geblazen. Zij zitten met de volgende vragen: willen wij óók open op zondag? Mógen we open op zondag en kunnen we open op zondag? twee lokale fractievoorzitters (Irene Koene, VVD en Nelleke de Smoker, D66) besloten deze verveeldag eens aan te grijpen voor een potje provocatievoetbal en gingen opzichtig boodschapjes doen bij Albert Heijn aan het Admiraalsplein, want die ondeugende supermarktondernemer Cees van der Poel was natuurlijk wél gewoon open. De stoute meiden twitterden opzichtig plaagstootjes de wereld in over hun daad van burgerlijke ongehoorzaamheid en joegen daarmee de jongerenafdeling van het CDA gillend de kast op, want de christendemocraten hadden namelijk twee jaar geleden in het collegeprogramma afgesproken dat Dordt niet meedoet aan het ‘verruimen’ of vrijgeven van het aantal koopzondagen op dit eiland. Kortom, het rommelt een beetje binnen de coalitie en dus is het de vraag hoe ‘big daddy’ Piet Sleeking reageert op die springende kikkers in zijn politieke kruiwagen. Héél relaxed eigenlijk: ‘Nooit begrepen al dat gewinkel op tweede paasdag; lekker met de familie op een zonnig terras,omdat ‘t eindelijk weer kan!’, zo luidde de ‘reactietwiet’ van Piet.

PS. Eerlijkheidshalve dien ik te vermelden dat de ‘winkelactie’ van Koene en De Smoker (zij zochten zelf de publiciteit middels Twitter) formeel gesproken meer een demonstratieve actie was dan een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid. Immers, de supermarkt van Cees van der Poel was op Tweede Paasdag legaal geopend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s