Hé, onze ‘marketeers’ hebben het internet ontdekt…


lorenz-voor-ontdekkingHè hè… de binnenstad van Dordrecht heeft een eigen website. Nu pas? Ja, nu pas. Waarom zo laat dan? Geen idee… misschien hebben ze eindelijk stroom in het pand van onze lokale ‘stadsmarketeers’ of misschien had de boekhouder van Intree Dordrecht via de zoon van zijn zus van die goeie berichten gehoord over dat o zo moderne internet: ,,Die jongen zit altijd achter de computer, dat noemen ze geloof ik ‘surfen’…
Hoe dan ook, op die website kun je zien wat er in het centrum zoal te beleven is, waar je kunt winkelen, eten en drinken en waar je vervolgens, na een nachtje doorhalen,  je roes uit kunt slapen. En ach, het ziet er allemaal best aardig uit, maar ik ben bang dat deze site vooralsnog geen groot succes zal worden. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat meneer en mevrouw Van Zetten uit Tiel op het idee komen om www.centrumdordrecht.nl op hun computertje in te tikken omdat ze van plan zijn een ‘daagje Dordt’ te doen. Ze weten namelijk helemaal niet van het bestaan van zo’n website af en als ze er met het zoekwoordje ‘Dordrecht’ gericht naar zouden zoeken (via Google bijvoorbeeld) komen ze er ook niet. Waar ze wel uitkomen? Bij FC Dordrecht (héél slim, bovenaan de lijst), bij de VVV of bij de gemeente. Maar zowel op de gemeentepagina’s  als op de site van de lokale VVV word je niet doorverwezen naar centrumdordrecht.nl. Sterker nog, zelfs op de eigen website van Intree Dordrecht staat geen enkele doorverwijzing naar die binnenstadswebsite. En dan nog… een site die je nauwelijks (of slordig) bijhoudt, heeft weinig nut: als ik de agenda aanklik zie ik concerten en theaterstukken in Bibelot en het Dolhuis staan die al weken geleden hebben plaatsgevonden. Volgens mij is de kracht van een digitale evenementenagenda nu juist dat je deze zo lekker ‘up-to-date’ kunt houden. Dat onze ‘promotiejongens’, na het wiel, nu ook het internet hebben ontdekt is prachtig, maar nu moeten ze nog uitvinden dat je via het wereldwijde web zoveel méér kunt bieden dan louter een slap digitaal foldertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s