Primark wil gewoon die hele ‘fuik’ in de Drievriendenhof


primark-enschedeAls u een weekendje Londen boekt (als u nog centen hebt tenminste) stelt u zich over het algemeen ten doel om in die wereldstad een paar mooie ‘landmarks’ te zien, zoals Westminster Abbey, St Paul’s Cathedral of dat skyline-verpestende, peperdure reuzenrad aan de Theems. Voetballiefhebbers plannen nog wel eens een potje Chelsea, Spurs of Arsenal en een beetje nicht verlaat de Engelse hoofdstad niet alvorens op z’n minst één musical te hebben gezien. Voor mijn dochter van  (toen nog) 16 behoorde een bezoek aan de Primark in Oxford Street ook tot de ‘main attractions’ van swinging Londen. Even een korte uitleg voor lezers zonder puberdochter: de Primark is een van oorsprong Ierse winkelketen die trendy kleding verkoopt tegen belachelijk lage prijzen. Die prijsstelling heeft alles te maken met het feit dat die rokjes, bloesjes en sjaaltjes vervaardigd worden in goedkope-lonen-landen als India. Dat is droevig, maar breng een puber maar eens aan het verstand dat achter haar ‘million dollar look’ een wereld van leed schuilt (Ja, ik ben thuis een echte ‘partypooper’).
Het Primarkt-concept is bezig Europa te veroveren en in Nederland zijn er inmiddels al vier filialen. Een vijfde zou wel eens in die zieltogende Dordtse  Drievriendenhof kunnen komen, maar de Primark-directie en de eigenaar van het winkelcentrum (Syntrus Achmea) hullen zich daarover in stilzwijgen, hetgeen volgens mij alles te maken heeft met het feit dat beide partijen er nog niet helemaal uit zijn. Primark heeft namelijk twee keiharde eisen neergelegd, namelijk heel veel vloeroppervlak (en dus moet er intern geschoven worden) en een dichte achterdeur van de Drievriendenhof richting Lindenstraat en Vriesestraat, zodat Primark nagenoeg de hele ‘achtersteven’ van het winkelcentrum kan innemen, zodat de koopgrage pubermeisjes straks als het ware letterlijk in de Primark-fuik lopen. Die laatste eis valt zwaar op de maag bij enkele winkeliers (en hun verhuurder) omdat dat wel eens ten koste zou kunnen gaan van ‘de loop’ in hun stukje straat. Een heuse patstelling dus, al vraag ik me af waarom Primark zo graag van die achterdeur af wil. Bang misschien voor uit de fuik ontsnappende bakvisjes?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s