Jammerende ‘Rupsjes Nooitgenoeg’ op het Scheffersplein


Scheffersplein3Wat een misselijk gejammer van de horecabonsjes op het Scheffersplein over het feit dat energiebeheerder Stedin momenteel een paar kabeltjes omlegt als voorbereiding op de broodnodige reparatiewerkzaamheden aan het plein, dat feitelijk een brug over de Voorstraatshaven is. De uitbaters schreeuwen moord en brand uit angst inkomsten te verliezen omdat het, tijdens die werkzaamheden (en die genoemde voorbereidingen van Stedin), een beetje inschikken geblazen is. ,,We zitten middenin het terrasseizoen”, roept één van de horecabaasjes zelfs met droge ogen. Hij heeft z’n kalender ongetwijfeld gratis bij een bak babi Pangang van de Chinees gekregen, want volgens mij loopt het terrasseizoen nu toch echt wel zo’n beetje op z’n eind. Een enkeling durft zelfs al om compensatie te brullen.
De brug is er beroerd aan toe, want er zitten scheurtjes in deze metalen constructie uit 1854. En zoals bekend is metaal een product dat nu eenmaal aan slijtage onderhevig is. Daarbij komt dat het Scheffersplein al ruim een eeuw behoorlijk zwaar belast is (ooit was het zelfs een parkeerterrein) en door die (over)belasting en de welbekende ‘tand des tijds’ kan het zwaar verkeer of grote drommen mensen nauwelijks meer dragen. En dus moet er wat gebeuren, voordat het ding in elkaar stort. Nu denkt u misschien, die Thies overdrijft een beetje, maar ik heb mij door deskundigen laten vertellen dat instortingsgevaar wel degelijk op de loer ligt als er niet op korte termijn wordt ingegrepen. En tja, wanneer doe je zoiets? Het liefst niet in hartje winter natuurlijk, want als het een paar keer goed vriest ligt het werk stil. Daarbij maakt de ‘pleinbrug’ (of is het ‘brugplein?) ook nog eens deel uit van de waterkering en volgens het Waterschap is het, gezien de waterstanden, gunstiger om in de zomer te gaan klussen. Om de horeca te ontzien werd toch besloten om in het najaar (zo’n beetje nú dus) te gaan beginnen, maar de ‘Rupsjes Nooitgenoeg’ van het Scheffersplein blijven morren. Een snelle euro vandaag is blijkbaar belangrijker dan een toekomstig tientje op een veilig plein dat weer een eeuwtje mee kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s